‘Trollz’ er en sejr for 6ix9ine – og et stort nederlag for Nicki Minaj

Ingen troede, at 6ix9ine kunne få en verdensstjerne til at lave en sang med ham. Men Nicki Minaj er tydeligvis klar på at gøre hvad som helst for et hit.
‘Trollz’ er en sejr for 6ix9ine – og et stort nederlag for Nicki Minaj
6ix9ine i 'Gooba'-videoen.

Der har aldrig været en så hadet rapper som 6ix9ine. Alle hader ham. Nærmest uden undtagelse.

Gaderapperne hader ham, fordi han har samarbejdet med politiet. Oldschool-hovederne hader ham, fordi han går mere op i memes end rap. Og resten hader ham, fordi han har en dom for at medvirke i seksuel omgang med en mindreårig.

Det er åbenbart en af de få ting, hele hiphopverdenen kan blive enige om: At 6ix9ine er afskyelig.

Det faktum har dog ikke ændret ved hans succes: Rapperen med det regnbuefarvede hår slog verdensrekorder på Youtube og Instagram, da han meldte sin tilbagekomst med ’Gooba’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tekashi, som han også ofte kaldes, har også vist, at hans talent for at trolle ikke er blevet mindre. Efter udgivelsen af comeback-tracket lykkedes det ham at få selv superstjerner som Justin Bieber og Ariana Grande til at forholde sig til ham.

Én ting har dog hængt over hovedet på den kontroversielle artist: Ingen ægte stjerne ville drømme om at samarbejde med ham. Det er han simpelthen for giftig til. Troede vi! For nu har han netop udgivet ’Trollz’ med ingen ringere end Nicki Minaj som gæst.

Det kan kun tolkes som en stor sejr for 6ix9ine – at han kan få en af verdens største hiphopartister til at blåstemple ham på den her måde. Dén signalværdi er rapperen da også bevidst om, for i sine nyeste Instagram-posts gør han nar af alle dem, der henholdsvis sagde, at »ingen vil arbejde med ham mere«, og at han skulle være »blackballed«, altså frosset ude af musikscenen.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tallene taler også et tydeligt sprog: Videoen til ‘Trollz’ kunne meget vel slå rekorden fra ’Gooba’, der var den hiphopvideo, der samlede flest Youtube-visninger på sine 24 første timer nogensinde. I skrivende stund går det stærkt. Rigtig stærkt.

’Trollz’ er altså endnu en succes for 6ix9ine, der kommercielt har manøvreret sig helt til tops af hiphopscenen efter sin løsladelse. Men for Nicki Minaj kan ’Trollz’ næsten kun læses som et nederlag.

For samarbejdet med 6ix9ine markerer det ultimative knæfald for hitlistens alter. Det er svært ikke at se det her som den seneste nedtur for Minaj, der har brugt de seneste par år på at sabotere sin egen karriere på ret spektakulær vis.

Det var især hele udgivelsesprocessen omkring hendes album ’Queen’ fra 2018, der gjorde skade på hendes ry. Hun beefede med Travis Scott, som hun mente snød hende fra førstepladsen, og sendte sine fans efter kritiske røster. Samtidig kom det frem, at hendes turné ikke solgte billetter og delvist måtte aflyses.

Tingene gik ned af bakke for Minaj, og hun reagerede med raseri i alle retninger. Alle fra Spotify til Kylie Jenner blev angrebet. Da hun gæstede en halvtom Royal Arena i forbindelse med den efterfølgende turné, skrev vi, at hun var i sit livs krise.

Og så var der selvfølgelig Cardi B. Det er selvfølgelig vås, at der kun kan være én kvindelig superstjerne på hiphoptronen. Men ankomsten af en rivaliserende New York-rapper havde tydeligvis stor indflydelse på Minaj. Den uundgåelige beef mellem Cardi og Nicki bragede løs på uskøn vis i kølvandet på ’Queen’-katastrofen, og den fik ikke Minaj til at se godt ud.

Siden de turbulente måneder tilbage i 2018 har der været mere stille. Der har endda været snak om, at Minaj ville gå på pension. De dårlige historier er dog fortsat: Nicki Minajs bror er blevet dømt for voldtægt af en 11-årig pige, og rapperens mand, som hun for nyligt blev gift med, er også dømt for både drab og voldtægtsforsøg.

Og dermed er vi nået til nutiden, for 6ix9ine-samarbejdet er svært ikke at se i lyset af hitlistefiaskoen ’Queen’ (der ellers var et stærkt album!) og de negative historier omkring de mennesker, hun omgiver sig med. For ’Trollz’ kommer til at skabe så meget opmærksomhed og skandaler, at den næsten helt sikkert vil give Minaj mere af den hitlistesucces, hun har savnet de senere år (selv om hun er gået nummer et som gæst på remixet af Doja Cat-sangen ’Say So’).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det virker som om, hun har været villig til at lave en faustisk pagt med hvem som helst for at få den forbandede succes. Det har hun jo i øvrigt gjort før med det tidligere 6ix9ine-samarbejde ’Fefe’, som hun prøvede at re-brande som sin egen single for at give ’Queen’ et boost. Det virkede desperat dengang, og det gør det også nu.

Samtidig er det svært ikke at se samarbejdet med en 6ix9ine, der er dømt for at medvirke i en sexvideo med en mindreårig, i forlængelse af det faktum, at Nicki Minajs bror er dømt for voldtægt af et barn, og at hendes mand har siddet inde for drab samt voldtægtsforsøg af en 16-årig, der involverede trusler med kniv.

Det er naturligvis ikke sådan, at Nicki Minaj skal sone for andres forbrydelser. Men man kan vel sige en del om et menneske ud fra de personer, det omgås med.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af