Først blev han kendt som ‘Den Danske Justin Bieber’ – nu producerer han selv for verdensstjernen

Som teenager blev Benjamin Lasnier Instagram-kendt som Justin Bieber-dobbeltgænger. Nu er danskeren hiphopproducer med international succes – og to af hans beats er endt hos manden, han før var kendt for at ligne.
Først blev han kendt som ‘Den Danske Justin Bieber’ – nu producerer han selv for verdensstjernen
Benjamin Lasnier. (Foto: Kristoffer Winkler)

Det her er en af den slags historier, der næsten ville være for corny, hvis det var en film. Man ville simpelthen have svært ved at tro på, at fortællingen kunne lade sig gøre i virkeligheden.

Men nogle gange har realiteten det som bekendt med at overgå fantasien. Heldigvis for danske Benjamin Lasnier, der lige nu gennemlever et særdeles surrealistisk scenarie.

Lasnier blev i sin spæde ungdom en Instagram-sensation og var kendt som ‘Den Danske Justin Bieber’. I 2013 skrev selveste The Guardian om det dengang 13-årige danske fænomen, der på daværende tidspunkt netop havde fået en pladekontrakt.

På et tidspunkt fik Lasnier dog nok af eksistensen som Bieber-kopi og lagde sit liv om. »Jeg ville ikke bare lægge content fra mit liv op, for jeg blev hurtigt selv produktet«, som han tidligere har fortalt Soundvenue i et interview. »I stedet begyndte jeg at fordybe mig i beats og fik en kærlighed for det«.

Interessen for beats har gjort Benjamin Lasnier til en hiphopproducer med international succes. Faktisk er han blevet en del af en hel generation af yngre danske producere, der har medvind i USA og andre steder i verden. »Der har aldrig været en så stor musikeksport på urbanscenen som lige nu«, som den ældre producer Pilfinger (der arbejder tæt sammen med Lasnier) sagde, da vi interviewede ham om bølgen af danske beats.  

I løbet af de seneste par år har Benjamin Lasnier således produceret for blandt andre YoungBoy Never Broke Again, Megan Thee Stallion, Headie One, YG og Tory Lanez. Men nu tyder meget på, at den danske beatmager har taget skridtet op til de allerhøjeste musikalske luftlag.

I løbet af weekenden spredte der sig nemlig en video, hvor ingen anden end Justin Bieber lyttede til et beat af Lasnier.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jep: Selve den popstjerne, som danskeren engang var kendt for at ligne, sidder nu og lytter til hans musik. Og ikke nok med det: Albumaktuelle Justin Bieber har også efterspurgt to beats fra danskeren, som han vil bruge til fremtidige sange. Det fortæller Benjamin Lasnier, da vi fanger ham på telefonen.

Du postede en video forleden, hvor Justin Bieber spiller et af dine beats – hvad er historien bag det klip?
»Det beat, der blev spillet på livestreamen, er faktisk ikke en Justin Bieber-sang. Det er hans gode ven Khalil, der synger. Men folk tror, det er Justin Bieber, for det lyder lidt som ham. Jeg postede det bare, fordi det er grineren, han hørte mit beat. Men det fede er, at jeg faktisk har to sange med ham. Det er ikke 100 procent sikkert, at de kommer på det album, han udgiver lige om lidt. Det afventer vi stadig svar på«.

Hvordan i alverden fik du det i stand?
»Jeg fik kontakt til hans A&R (pladeselskabsmedarbejder, red.), og så har jeg bare sendt ham beats hver uge på sms. Så fik jeg en thumbs up hver tredje måned eller sådan noget. Så tilbage i juni var jeg til fødselsdag hos en ven – godt beruset – da jeg fik en besked, hvor der stod: ‘We got one’! Så kunne jeg bare se, der var et ubesvaret FaceTime-opkald, og der tænkte jeg bare: Fuck, mand, sidder han mon sammen med Bieber lige nu?«

Hvad skete der så?
»Jamen så løber jeg ud på trappen og ringer tilbage. Så er det ham A&R’en, der sidder i studiet og spiller mit beat – og så kan jeg bare høre Justin Bieber synge på det. Det var så sygt at høre hans stemme på mit beat. Noget mig og Pilfinger (Lasniers manager og hyppige producerpartner, red.) havde lavet på Islands Brygge var kommet hele vejen til L.A.«.

Hvad skete der så derfra?
»Så gik der lang tid, hvor jeg bare blev ved med at sende ting. Så for to måneder siden skrev han, at de havde brugt et beat mere, som jeg skulle reservere, fordi det måske skulle bruges til hans album. Så var det bare det. Vi har ikke hørt så meget siden«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Er det ikke nervepirrende? At du måske har et beat på Justin Biebers nye album, men ikke ved det med sikkerhed?
»Jo, det er det. Så nu er det bare at have is i maven. Hvis jeg fik en Justin Bieber-ting, ville det jo skyde min producerkarriere helt op. Så lige nu er det bare at krydse fingre. Jeg taler også med Post Malones manager, der lytter til de ting, jeg sender. Det kunne være fucking sindssygt at få de to!«

Det hører jo også med til historien, at du engang var Instagram-kendt for at være ’den danske Justin Bieber’. Det må være ret vildt at producere for den rigtige Bieber?
»Det er ret surrealistisk. Det føles bare godt. Dengang sagde alle: ‘Det er ham, der ligner Justin Bieber. Han tager bare billeder og bliver kendt for det’. Nu laver jeg beats til ham. Det er vildt, som livet udvikler sig«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af