Astroworld-ofrenes dødsårsag er blevet fastslået: Blev kvalt grundet trykket fra publikum

Astroworld-ofrenes dødsårsag er blevet fastslået: Blev kvalt grundet trykket fra publikum
Travis Scott under den tragiske Astroworld-koncert i Houston. (Foto: Erika Goldring/WireImage)

Der døde i alt ti mennesker i forbindelse med Travis Scotts koncert til Astroworld-festivalen.

Siden er både Scott og koncertarrangørerne fra Live Nation blevet sagsøgt af en lang række festivalgæster, men endnu er det uvist, præcis hvor ansvaret ligger. Ligesom det faktisk ikke har været bekræftet, hvad de ti mennesker konkret døde af.

Det fastslår retsmedicineren dog nu, skriver Variety, der refererer til det retsmedicinske institut i byen Houston, hvor festivalen fandt sted.

Det er således nu officielt bekræftet, at Astroworld-ofrene blev kvalt på grund af trykket fra publikum. En af de døde var påvirket af blandt andet kokain, men det var ikke årsagen til dødsfaldet.

Der havde på et tidspunkt været ubekræftet spekulation om, hvorvidt stoffer kunne være involveret i dødsfaldene. Men det er altså ikke tilfældet.

Travis Scott står som nævnt overfor en række søgsmål, men rapperen har juridisk nægtet at være ansvarlig for dødsfaldene. For nylig gav han sit første interview efter Astroworld, hvor han blandt andet fortalte, at han ikke var bevidst om, hvad der foregik blandt publikum under koncerten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af