Derfor var Tessa nødt til at lave et Blachman-diss: »Han skal ikke slippe afsted med det«

Til sidste års Zulu Awards sagde 'X Factor'-dommer Thomas Blachman blandt andet »kom og knald mig« til Tessa under en takketale. Vi har talt med rapperen om, hvorfor de udtalelser ikke var okay – og hvorfor det var nødvendigt for hende at svare igen.
Derfor var Tessa nødt til at lave et Blachman-diss: »Han skal ikke slippe afsted med det«
Tessa i K.B. Hallen i 2021. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

I første omgang reagerede Tessa ikke, da Thomas Blachman fyrede en upassende svada af til Zulu Awards i 2021.

Her brølede ‘X Factor’-dommeren blandt andet, at rapperen skulle finde ham i telefonbogen, fordi han ville have sex med hende. »Kom og knald mig«, lød det blandt andet fra Blachman.

Nu, omkring otte måneder senere, har Tessa alligevel valgt at reagere på udtalelserne med en pænt hårdtslående rapvideo på lidt over et minut, hvor hun disser den 58-årige Blachman. Her gør hun det klart, at hans tilnærmelser var alt andet end ønskede. Og så undrer hun sig over, at en undskyldning, han angiveligt skulle have givet hende, aldrig er nået frem.

Videoen har skabt enormt meget opmærksomhed på sociale medier og er blevet set en halv million gange på Tessas Instagram på cirka et døgn. Men hvorfor følte rapperen, at hun var nødt til at svare Blachman igen – og hvorfor gør hun det netop nu?

Det talte vi med Tessa om dagen efter udgivelsen af videoen.

Hvordan oplevede du Thomas Blachmans udtalelser til Zulu Awards i 2021?
»Da jeg hørte det, blev jeg sgu lidt forskrækket. Det gjorde jeg. Det var ikke fordi, jeg sad og kogte af vrede, men jeg blev overrasket, det må jeg indrømme«.

Hvordan reagerede du på det i øjeblikket?
»Jeg var der sammen med Jesper Livid, og vi kiggede på hinanden og tænkte: What the fuck. Senere den aften var der en pris, jeg var nomineret til, men som jeg ikke vandt, så derfor fik jeg ikke taletid. Ellers havde jeg nok ikke kunnet dy mig for at sige noget. Det havde kriblet for meget i mine fingre til, at jeg ville kunne holde kæft. Måske havde jeg mindet ham om, at der ikke har været trykt telefonbøger i 25 år«.

Hvorfor tror du, Blachman sagde de ting til dig?
»Først og fremmest var han vissen as fuck. Og så havde jeg lige optrådt med ’Mums’ øjeblikket før, han sagde det der. Min sexappeal gør åbenbart ting ved mænds hjerner. Men derfor er man stadig nødt til at have et filter«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Overvejede du at udtale dig om episoden i dagene efter, hvor optrinnet blev en mediehistorie?
»Jeg tænkte, at det næsten er for plat at svare på. Jeg er blevet kaldt 1000 forskellige ting, og jeg bliver kaldt alt muligt forskelligt på nettet hver dag. Det går mig ikke på. Så hvorfor skulle det lige være ham der, der går mig på? Men så begyndte jeg at læse, at han havde givet mig en undskyldning. Det havde jeg aldrig fået. Og så blev hans fjæs ved med at dukke op alle steder, fordi der var ’X Factor’ igen«.

Hvad tænkte du, da du blev ved med at se hans ansigt?
»Jeg havde bare følelsen af: Ved du hvad, det kan sgu ikke være rigtigt! Det kan ikke være rigtigt, at en mand igen skal have lov til at være den, der slutter på toppen. Han skal ikke slippe afsted med det ved at sige, han har sendt mig en undskyldning, jeg aldrig har fået. No way, motherfucker«.

Hvorfor var det vigtigt for dig, at han ikke måtte slippe afsted med det?
»Jeg er jo også en rollemodel for nogle mennesker. Hvis jeg ikke taler op for mig selv, hvordan kan jeg så forvente, at andre mennesker gør det? At mine fans gør det?«

Du siger, at du er rollemodel for mange. Måske også især for mange unge piger og kvinder. Hos ’X Factor’ er det netop unge mennesker, Blachman taler med og til. Synes du, han burde stoppe på det program?
»TV 2 har nok rigeligt at se til for tiden med den slags sager. De har nok nogle værre tilfælde end lige det her. Det er ikke min plads at vurdere, om han burde være dommer, men hvis det var mig, der havde ’X Factor’, ville der nok være nogle andre boller på suppen«.

Nu har du altså reageret på Blachmans udtalelser med en video, hvor du disser ham. Hvordan har reaktionerne været?
»Jeg har fået opbakning af en anden verden. Jeg har tydeligvis overhovedet ikke været den eneste, der syntes, det her var ret fucked op. Jeg har virkelig kunnet værke medvinden fra kommentarerne«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad betyder de positive reaktioner for dig?
»Jeg føler, at jeg har brugt masser af tid på at få folk til at sige fra og tale op for sig selv. Og nu bruger de så deres stemme for at tale op for mig. Det er jeg meget taknemmelig for. Det viser også, at tiderne har ændret sig. For nogle år siden syntes folk måske, at jeg var latterlig. Men nu kan folk se, hvad det egentlig handler om«.

Hvordan har Blachman reageret på videoen?
»Aner det ikke«.

Han har jo udtalt, at han har undskyldt. Men du venter stadig på en undskyldning?
»Ja, det gør jeg sgu. Jeg er meget engageret med mine fans på Instagram, så der er ingen beskeder, der går min næse forbi. Så jeg ved, at jeg aldrig har fået en undskyldning. Jeg synes, at når man står på landsdækkende tv og siger nogle ret fucked op ting, så kan man godt gøre sig umage og sørge for, at man rent faktisk får undskyldt«.

Tak for din tid, Tessa. Har du nogle sidste ord, du vil have med?
»Hvis jeg skulle lære noget af det her, så skulle det være: Stand the fuck up for what’s right. For du vil blive overrasket over, hvor mange der kan se tingene fra dit perspektiv. Men hvis du ikke siger noget, så er det også skidesvært for andre at sige noget. Det er lektien i det her«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af