25 danske album, vi glæder os til i resten af 2023

2023 har allerede givet os talrige stærke danske udgivelser, men vi er på ingen måde i mål med årets albumkalender endnu. Derfor kigger vi lidt i krystalkuglen og udpeger både en håndfuld annoncerede udgivelser og et par kvalificerede spådomme.
25 danske album, vi glæder os til i resten af 2023
Eee Gee. (Foto: Niklas Adrian Vindelev)

Blikfang ‘Vær dig selv’ (25. august)

De kærlige, quirky og oprigtige poptoner fra superduoen Blikfang var vidunderlige på debut-ep’en ‘Vores rum for altid’ fra 2021. Endnu en ep lander meget snart, og singlerne har lovet godt.

Eee Gee ‘She-Rex’ (1. september)

Vi kårede sidste år debutudgivelsen ‘Winning’ til årets bedste danske album. Så selvfølgelig ser vi frem til opfølgeren, hvor Eee Gee efter alt at dømme både flirter med disco og med country.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

When Saints Go Machine ‘Rosy’ (8. september)

Hvis du kan lide melankolsk elektronisk popmusik med klubbede undertoner, har du muligvis allerede det kommende album fra When Saints Go Machine i kikkerten. Tracklisten tæller denne gang blandt andet et yndefuldt Lord Siva-samarbejde.

Courtesy ‘Fra eufori’ (12. september)

Hun har i årevis været en af de toneangivende dj’s i Danmarks klubmiljø og internationalt.

Men i år træder hun i karakter som albumkunstner, og gæstelisten tæller blandt andre Erika de Casier, Francesca Burattelli og August Rosenbaum.

Courtesy. (Foto: Clara Sartor)

Barselona ‘Væbnet hjerte’ (15. september)

De står bag noget af den bedste poprock, Danmark har set i nyere tid – og der er snart ny musik på vej. Hvis du gæstede Soundvenue LIVE på Spot Festival i år, kunne du høre sange fra det nye album allerede i maj. Men om ikke længe rammer musikken altså offentligheden.

Søn ‘Solstorm’ (22. september)

Søn startede som et The Smiths-klingende rockband, men lige så langsomt er r’n’b begyndt at fylde i deres lyd. De hidtidige singler fra ‘Solstorm’ har sågar praktisk taget været rendyrkede r’n’b-skæringer, så mon ikke det er i det territorium, gruppens tredje album befinder sig?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bjørn ‘Håbløs romantiker’ (20. oktober)

Hiphopkometen Bjørn har allerede udgivet en fælles-ep med Mas og en ep som del af duoen Ung-Skab. Men dette efterår får vi hans første solo-værk, og violinen (som han i øvrigt selv spiller) på singlen ‘Tog min tid’ lover en ret så unik lyd, der vil adskille ham fra resten af dansk hiphops landskab.

William Torps debutalbum

William Torp stjal sidste år vores hjerter med den Bon Iver-klingende ep ‘Still U’r All I’m Thinking About’, og i løbet af foråret 2023 udgav han yderligere to singler. Vi håber på et debutalbum, der kan vise os, om Torp kan træde ud af Justin Vernons skygge og markere sig som albumkunstner i egen ret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ilma ‘Everything I Love Is Killing Me’ (10. november)

Nu, hvor vi er ved kunstnere, der lægger op til internationale sammenligninger – Ilmas moody, til tider let klubbede r’n’b må være guf for fans af 070 Shake. Det er lidt spooky, det er lidt æterisk, og det er lidt ængsteligt. En lækker cocktail, som vi snart skal opleve i albumformat.

Branco ‘Baba Business 3’

I juni udgav Branco et fælles-minialbum med Node, men vi glemmer ikke så let, at den storstreamende rapper lovede, at vi også ville få en tredje udgivelse i ‘Baba Business’-serien i år.

Branco. (Foto: Victor Jones)

Emma Sehested Høeg ‘Dame Dearest’

I bedste tv-stil startede Emma Sehested Høeg med blot at give os ‘Dame Dearest’ i en pilot-udgave – eller en ep, som vi siger i musikbranchen. Men vi har set hende live, så vi ved, at der vanker mange flere sange. Vi forventer et album inden året er omme.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Debbie Sings’ debutalbum

Debbie Sings var et af de tidligste navne, der fik hyperpop-genren til Danmark, men for hver single, hun har udgivet, har hun gjort det klart, at selv den bevidst kaotiske hyperpop-kasse er for snæver til hende. Vi tør ikke tænke på, hvor uforudsigelig lyden på et album kan ende med at være.

Evil House Partys debutalbum

Emma Acs har slået sig sammen med den tidligere Communions-guitarist Jacob Formann i et pumpende elektronisk gyserpop-projekt, der har fascineret os på tværs af en række stærke singler og en fortryllende Roskilde-koncert. Næste skridt må være en albumudgivelse.

Evil House Party. (Foto: Anton Falck)

Fines solodebut

Fine Glindvad er allerede etableret som frontfigur i den uortodokse electropopgruppe Chinah og som sangskriver for det storhittende K-Pop-fænomen NewJeans. Men juni dette år indledte hun en solokarriere med singlen ‘A/B’. Her bevægede hun sig over i et drømmende, let shoegazet territorium, og også dette mestrer hun øjensynligt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Flush ‘Årene’

Med 2021-albummet ‘Fjorden’ gik First Flush fra at være hæmningsløse, larmende outsidere til at være nogle af indiescenens bedste melodimagere. De seneste par singleudspil fra dem har fortsat ‘Fjorden’-lyden, så vi ser frem til at erfare, om næste album mon har samme kaliber.

Fraads’ andet album

Papa E fra Fraads har lige udgivet sin første solo-ep, og David Engelbrecht udgiver meget snart en ep med sin anden gruppe, Blikfang.

Men der er altså også en ny Fraads-plade på vej, som vi i løbet af 2023 har hørt et par singler fra. Til november hopper duoen afsted på danmarksturné, så mon ikke det cirka er der, vi kan forvente albummet?

Fraads. (Foto: Edi Cliff/PR)

Gorgeous’ debutalbum

Duoen Gorgeous har revitaliseret countryrock for en æra, hvor indie-følsomhed og stadion-storladenhed har lært at gå hånd i hånd. De har smidt en række stærke sange på gaden, og virker klar til albumformatet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ida Laurbergs dansksprogede debutalbum

Med hitsinglerne ‘Terrier’ og ‘Jeg ka’ rigtig godt li’ dig’ har Ida Laurberg totalt genopfundet sig selv. Den engelsksprogede debut-ep var en slags dansk pendant til Billie Eilish, men den nye dansksprogede udgave af Laurberg er noget af det friskeste, post-dansktoppen har at byde på lige nu.

Iomfros debutalbum

Iomfros to ‘Føler for meget’-ep’er er noget af den skarpeste observationsbaserede poesi, du kan finde derude, og så er det endda tilsat skønne melodier og formidlet med en vokal, der oser af karakter.

De to seneste singler, ‘Sammenbidte tænder’ og ‘Weekend’, peger frem mod et længe ventet debutalbum.

Iomfro. (Foto: Esther Kofoed Sørensen)

Julie Pavons debutalbum

Vi skal også lige have lidt til dansegulvet. Noget rigtig vredt, indigneret og insisterende. Musik til at danse frustrationerne væk. Den slags er Julie Pavon mester i.

Hendes hidtidige udgivelsesfrekvens har desværre heddet én sang om året, men vi ved fra koncerter, at hun har meget mere på lager.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Martha Elisabeths debutalbum

Artpop-stortalentet Martha Elisabeth ep-debuterede tilbage i 2021, og sidenhen har hun udgivet nogle stærke singler om alt fra moderskab til at føle sig i stand til at gøre det umulige. Til efteråret kulminerer det i et debutalbum.

Prismas debutalbum

En stærk debut-ep ved navn ‘Her’ i 2020. En endnu stærkere ep ved navn ‘Inside Out’ i 2021. Talrige fænomenale koncerter på tværs af de danske festivaler. Blåstempling fra forbillederne i The Raveonettes.

Prisma har udrettet det hele på kun få år. Det hele undtagen et debutalbum. Men mon ikke singlerne ‘Drive’, ‘Bangs’, ‘Honey’ og ‘Andy’ peger på, at det snart ændrer sig?

Prisma. (Foto: Bobby Mandrup)

Suspekts ottende album

Suspekt spiller i Parken næste måned, og de har i år udgivet to stærke nye sange i form af ‘Pariz’ og ‘Rune Rask er for syg’. Noget kunne meget vel tyde på, at de gearer op til et ottende album. Spørgsmålet er vel egentlig blot, om det udkommer før eller efter Parken-koncerten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Uden Ord ‘Verden den er lige her’

Et af de mest lovende nye bekendtskaber, vi gjorde os i 2021, var artrock-trioen Uden Ord, der udgav albummet ‘Eventyr’. Det blev kun mere lovende i 2022, hvor gruppemedlem Kingtommi lancerede en solokarriere med den følsomme ‘Helt ind til knoglerne’-ep.

I 2023 er fokus umiddelbart igen på Uden Ord, der lader til at gå i en retning, der klinger af en mellemting mellem ‘Eventyr’ og Kingtommi-lyden.

Uden Ord. (Foto: William Spangaard Nielsen)

Veras debutalbum

Vera dominerede 2020 gennem hittet ‘Paris’ og en håndfuld andre Lord Siva-collabs. Sidenhen samarbejdede han med både Jada, Liss og Scarlet Pleasure i 2021, men der har været stille i noget tid.

Mon ikke han pønser på et debutalbum, antageligvis spækket med gæster?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af