Elsked vil give dansk klubmusik en saltvandsindsprøjtning af pop: »Det er uudforsket land«

Elskeds debut-ep er spækket med elektroniske house-rytmer og poppede kærlighedstekster. Det har markeret dem som et lovende navn i en tid, hvor elektronisk musik vinder indpas i poppen. Vi mødte trioen til en snak på 15 minutter.
Elsked vil give dansk klubmusik en saltvandsindsprøjtning af pop: »Det er uudforsket land«
Elsked. (Foto: Modern-Day Architect)

15 MINUTTER MED… »Hvad er det egentlig, vi skal med det her?«, tænkte produceren Malthe, da han hørte Elskeds allerførste nummer.

Trioen, der ud over Malthe består af sangeren Jonas og den anden producer Felix – de går kun under deres fornavne – var ellers godt i gang med at lave et hiphopalbum.

Men en efterårsdag sidste år fik de lyst til at lave noget anderledes. Det ene eksperiment tog det andet, og pludselig stod de med en ny slags melodisk, elektronisk musik i hænderne.

Det lød ikke som de sange, de ellers gik og dyrkede. Men alligevel føltes det som det helt rigtige at lave, så de gik videre med den nye stil.

Det fortæller trioen mig på FaceTime, hvor jeg har ringet dem op for at tale i præcis 15 minutter om deres nye musikalske projekt.

Trioen slap i juni singlen ’1000 hænder’, og to måneder senere kom sangen ’Hver for sig’. På begge singler kombinerer de poppede tekster om forelskelse og samhørighed med intense house-beats og sitrende synthesizere. Deres debut-ep, ’Piratradio’, udkom i november.

Timingen for den type musik er perfekt. Andre danske artister som Gilli, D1ma og Kind Mod Kind har også fået øjnene op for pumpende rytmer og klubbede beats. Mainstreampop og elektronisk musik er ved at nærme sig hinanden. Også hos danske Elsked.

Elsked. (Foto: Modern-Day Architect)

Hvordan fik I idéen til jeres debut-ep, ‘Piratradio’?

Jonas: »Det første track, vi nogensinde har lavet sammen, hedder ’Piratradio’«.

Malthe: »Men der var det ikke engang en Elsked-sang, det var til Jonas’ rap-projekt. Vi lavede den en dag, hvor vi tænkte, at vi skulle prøve at lave en afstikker fra det, der var på Jonas’ plade«.

»Jeg må indrømme, at jeg faktisk tænkte: ‘Det er lidt mærkeligt. Hvad er det egentlig, vi skal med det her?’ Det lød fedt, men jeg undrede mig også over, hvem der skulle høre det. Men vi fik det med i et show til Copenhagen Fashion Week, kom der nogle omgivelser på, og jeg fik set det i konkrete situationer, hvor det gav enormt meget mening«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I skriver i en pressemeddelelse, at ’Piratradio’ er blevet til på nogle besynderlige tidspunkter. Har I nogen eksempler på det?

Felix: »Jeg kan huske en historie fra singlen ‘Hver for sig’. Det var dagen efter, jeg havde holdt en ordentlig smadret fødselsdag oppe i min lejlighed. Vi holdt den store fest om fredagen, og om lørdagen var der lige en, der kom til at drikke en øl, og så rullede det igen«.

»Så gik der fuld producer-cook up i den. Vi lavede grime-beats, house-beats, alt muligt sjovt. Og da vi lavede melodien til ’Hver for sig’, tænkte vi øjeblikkeligt: ‘Fuck, det er fedt’«.

Jonas: »Jeg havde været til en eller anden fødselsdag forinden. Så kommer jeg op til drengene med en god lille brandert på, og hører beatet, og tænker: ‘Det her, det er megafedt. Det bliver vi nødt til at gøre et eller andet med’«.

»Alle de fem sange, der er på ‘Piratradio’, findes faktisk i måske ti andre versioner. Vi har testet så mange forskellige koncepter og lyde af, og der er sindssygt mange ting, vi bevidst har lagt til side for at kunne spille det live. Hvad enten det skal være til et højintenst, sindssygt rave eller et lavmælt modeshow«.

Hvad er det, der fascinerer jer ved klubmusik?

Malthe: »Det er en legeplads som producer. Man har et fire-i-gulvet-kick, der er rammerne for det, og ellers kan man bare fyre den af med alle de skøre synths, man overhovedet kan putte ind«.

Felix: »Det er også et lidt uudforsket land. Det er ikke fordi, jeg siger: ‘Der er ikke nogen, der laver fed elektronisk musik i Danmark.’ Men der kunne godt komme mere. Vi skulle også lige lære at hvile i lyden, for der er ikke så meget, man kan spejle sig i«.

Jonas: »For mig som sangskriver synes jeg også, det er spændende at tilføje et lag af lyrik i elektronisk musik. For du kan godt høre musikken passivt og føle noget, men når du så dykker ned i, hvad der bliver sagt, så låser du en ny dimension op«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis I selv kunne vælge, hvad ville jeres drømmesamarbejde så være?

Felix: »Sivas ligger højest på min liste. Han har virkelig sat sit eget præg på dansk musik og udviklet sin egen lyd. Jeg tror, han ville være fucking nice at få med på noget, som vi kunne få lov til at forme lidt«.

Malthe: »Hvis man skulle snakke internationalt regi og drømme lidt, vil jeg vildt gerne have Stromae på et nummer«.

Jonas: »Han går en linedans mellem forskellige genrer og blander dem. Det er lige stedet mellem mærkeligt og forståeligt. Der sker noget fedt, når man rammer det spændingsfelt og de kontraster. Det kan være mellem hurtigt og langsomt, smukt og beskidt«.

Felix: »Han er også en ret visuel kunstner, og har en ret markeret visuel identitet. Det er fedt. Det kan vi godt lide«.

Elskeds debut-ep, ’Piratradio’, er ude nu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af