Shop med omtanke

På udkig efter badetøj i mere miljøbevidst materiale? Vi har fundet fem flotte bud

På udkig efter badetøj i mere miljøbevidst materiale? Vi har fundet fem flotte bud

Vi kan gå efter naturlige frem for syntetiske materialer, når vi køber en kjole eller en skjorte og vælge den økologiske bomuld frem for den konventionelle, når vi investerer i en t-shirt. 

Men når det kommer til badetøj, bliver alting pludselig en anelse mere besværligt. Her er langt størstedelen nemlig – ligesom sportstøj – lavet af syntetiske materialer, der har den fordel, at det er i stand til lynhurtigt at tørre og modstå en blanding mellem sved, klor og sol i store mængder. 

Der bliver således produceret i omegnen af 65 millioner ton af de plastikbaserede tekstiler – som lycra, spandex, nylon og elastan – der udskiller mikroplast, når vi vasker det, og som naturen dårligt kan nedbryde, når vi er færdige med det. 

Heldigvis er flere og flere modebrands begyndt at bruge genanvendt materiale til deres bikinier og badedragter, ligesom miljøcertificeringerne nu også har fundet vej ind til badetøj. Her er fem bud på sommerens badetøj. 

Ganni.

Underprotection

I mere end 10 år har det danske brand Underprotection haft fokus på bæredygtighed i produktionen af deres lingeri og badetøj. Men de har samtidig haft en mission om at vise, at ansvarlig mode ikke nødvendigvis er lig med jordfarvede hør-gevandter. Og det kan man se på deres kollektion af badetøj, der er lavet af 85 procent genanvendt polyester, det er genkendt vegansk af PETA og både Oeko-Tex- og GRS-certificeret. 

Cartel.

Cartel

Der udledes hvert år omkring otte millioner ton plast i verdenshavene – altså det, der svarer til en tømt lastbil i minuttet. Og selv om det kræver kæmpestore initiativer at gøre op for den massive skraldespand, så har lidt også ret. Danske Cartel laver bikinier og badedragter af 100 procent genanvendte fibre fra plastikaffald som fiskenet fra havet. Printet er lavet i hånden med naturligt blæk efter en ældgammel metode, ligesom alt fra tags til hygiejne-klistermærker er lavet af genanvendte materialer. 

Woron.

Woron

Danske Woron producerer ikke deres badetøj i uendelige mængder af mønstre og farver. De har én sort badedragtsmodel og én sort bikini, der begge er lavet af genanvendt polyamid og farvet efter Oeko-Tex standarder. Og i 2018 vandt de 2018 prisen som bedste »cruelty-free« undertøjs- og badetøjsmærke ved uddelingen af den britiske mode- og livsstilsprisuddeling LUX Life Awards. 

Filippa K.

Filippa K

Svenske Filippa K har til deres asymetriske badedragt anvendt regenereret nylon fra virksomheden Econyl, der laver materialet af affald som fiskenet og tæpper, der ellers var endt på lossepladsen. Ved at omdanne eksisterende nylon til nyt nylongarn, der kan anvendes af mode- og møbelindustrien, slipper man altså ikke bare for den klimatunge produktion af materialet. Man er samtidig med til at fjerne lidt af al den plastik, naturen ikke er i stand til at nedbryde. Badedragten er Oekotex-certificeret og produceret i Portugal. 

Ganni.

Ganni

Hos Ganni har de en såkaldt ‘responsible’-kollektion af badedragter og bikinier lavet af genanvendt materiale. Bikinien med de gule blomsterprint er lavet af polyamid fra Q-NOVA®, der anvender spildmaterialer fra virksomhedens primære produktionscyklus til at lave nyt materiale. 

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af