Shop med omtanke

Dansk smykkedesigner er klar til at pimpe dit mundbind

Vibe Harsløf debuterede sit mundbindsmykke under Copenhagen Fashion Week. Hun vil dog ikke sælge det på traditionel vis.
Dansk smykkedesigner er klar til at pimpe dit mundbind
Maria Jernov spottet i Vibe Harsløfs mundbindkæde under modeugen i København. (Foto: Mark Swizzy)

Hvis du ikke allerede har anskaffet dig et lille lager af mundbind, så er du nok i gang med det. For fra på lørdag er det altså et krav, hvis du bruger offentlig transport.

Og selvom de blå mundbind måske er de letteste og sikreste at bruge, så kan du sagtens give dem lidt ekstra shine – hvis du går op i den slags.

Under Copenhagen Fashion Week i sidste uge var mundbind en accessory på højde med håndtasken og solbriller. Det handlede mest om printet – som da Helmstedt havde lavet mundbind, der matcher brandets farvefyldte og fantasifulde designunivers – eller om logo-flashing som hos 7 Days Active, ligesom flere blandt publikum havde forskellige kreationer på.

Malika Mahmoud dj’ede til Helmstedts modeugepræsentation iklædt kjole og mundbind fra brandet. (Foto: Anna Sokur/Soundvenue)

Midt i mængden kunne man for eksempel spotte den danske influencer Maria Jernov (på artiklens hovedbillede), der havde opgraderet et af sine mundbind med en kæde fra smykkedesigneren Vibe Harsløf.

»Jeg lavede den til modeugen, fordi jeg tænkte, at alle kommer til at gå rundt med masker, så det var en oplagt ting at lave – mest som pr«, fortæller Harsløf, da jeg fanger hende i telefonen efter modeugen.

Kæderne er alle forskellige og kombineret af en blanding af ny sølv og forgyldte kæde, og rester som ellers skulle smeltes om. Alle har et lille logo-tag og en lås, man kan hæfte dem fast med.

»Min tanke er egentlig at blive ved med at lave dem og holde fast i, at de alle er forskellige. Så er min plan, at man får en med gratis, hvis man køber for et vist beløb i webshoppen«.

En af Vibe Harsløfs kæder. (Foto: Vibe Harsløf)

Vibe Harsløf vil altså ikke gøre det til et egentligt salgsprodukt, men er også enig i, at man sagtens selv kan være kreativ og bruge halskæder og andre smykker til at udsmykke sine mundbind.

»At udsmykke eksisterende ting har altid været en af de ting, jeg synes er sjovt. Det er en god udfordring at stille sig selv. At kigge på en ting og spørge sig selv, hvordan kan jeg opgrade det her?«, siger Harsløf, der tidligere har lavet smykker til sneakers og sidste år lancerede en guld- og sølvversion af de allestedsnærværende AirPods.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»De er nærmest blevet en del af vores beklædning på linje med sko og overtøj, så jeg havde lyst til at lave en kommentar på det«, siger hun og fortæller, at hun til næste sæson har videreudviklet designet og lavet nogle, man kan klipse uden på sine eksisterende høretelefoner, så det bliver mere end ‘kun’ et smykke.

Mens mundbind først lige er blevet et krav herhjemme, har de i lande som Tyskland, Frankrig og dele af USA været en mere udbredt del af bybilledet længe. Derfor findes der også andre mærker, som arbejder på samme måde med at blande smykker og mundbind.

Vibe Harsløf har blandt andet lagt mærke til tyske Saskia Diez og det amerikanske brand Second Wind, som begge har tilføjet halskæder til mundbindene, som dem vi kender fra læsebriller.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg tapper jo ind i noget, der allerede er på vej«, siger Harløf og forstår godt, at folk gerne vil personificere deres mundbind og stikke lidt ud i mængden.

»Vi går alle sammen rundt og signalerer, hvor vi hører til, og hvem vi er. Det er jo i virkeligheden det, al beklædning går ud på«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af