Shop med omtanke

Raiden fra Rosegold viser tre garderobefavoritter: »Da jeg åbnede boksen, var jeg helt … wow!«

Raiden Rose har været model og føler ofte, at det visuelle er lige så vigtigt som musikken. Derfor sætter Rosegold barren højt på begge punkter.
Raiden fra Rosegold viser tre garderobefavoritter: »Da jeg åbnede boksen, var jeg helt … wow!«
Raiden Rose. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Stil har nærmest spillet en rolle for Ephraim Duncan hele livet. Fra han var ung i en religiøs familie i London til nu under kunstneraliasset Raiden Rose som halvdelen af søskendeduoen Rosegold med lillebroren Joshua.

»Stil var min måde at udtrykke mig, da jeg følte, at jeg ikke havde en stemme. Så kunne jeg have noget på, der ville sige noget for mig«, fortæller han.

»Så ville jeg få folk til at tænke noget. Og lige meget, hvad de tænkte, så bare det, at de forholdt sig til mig, gjorde mig glad, da jeg var yngre. Sådan startede det«.

Først var det måske forældrene, han fik til at tænke sit, da han som 15-16-årig endelig kunne få de dreadlocks, han længe havde følt, han var klar til. Men da Rosegold nærmest dukkede op ud af ingenting i 2017 og entrerede den danske musikscene direkte fra Kolding, hvor brødrene var flyttet til med forældrene, var deres stil også noget, man lagde mærke til.

Deres musikalske blanding af lillebrorens r’n’b-bløde vokal og Raidens rap blev understøttet visuelt, hvor det også var storebroren, der larmede mest med det lyserøde hår, han havde tidligt i karrieren.

Raiden Rose. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

Da han begyndte at kalde København sit hjem, fik Raiden også mulighed for at arbejde som model, hvilket skubbede til hans egen stil.

»Det introducerede mig for en mange forskellige mennesker, der har inspireret mig«, siger han og nævner Kasper Schau Nielsen, der er medejer af smykkemærket Hanrej, som et eksempel.

»Jeg mødte ham og syntes, han var fantastisk. Tre måneder senere ser jeg ham i en kjole. Siden har jeg selv haft kjole på. En del af mig kunne relatere til ham, fordi han provokerede mig til at tænke det og turde det«.

Raiden kalder også vennerne og influencerne Niclas Sefidi og Viktor Almind for stilguruer, som han har kunnet relatere til i sin egen stilrejse.

Visuelt på Gucci-niveau

Lige nu arbejder Rosegold på deres næste album. Førstesinglen ‘Special’ med Noah Carter som gæst er allerede ude, og for Raiden er det især det visuelle niveau, der skal hæves denne gang.

»Musikalsk, synes jeg, at RoseGold lyder fantastisk, så det giver mening, at det visuelle også skal være perfekt. Så den tid og opmærksomhed på detaljen, som vi har i musikken, skal vi også have med vores stil«, siger han.

Raiden Rose. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

»Tidligere har den visuelle del måske været to fede videoer og så et miskmask af indtryk. Lige nu prøver vi at skabe et helt visuelt univers, hvor vi bruger stil som et element«.

»Lige meget hvor god du er musikalsk, så vil du mangle noget i min bog, hvis din visuelle side ikke kan matche din lyd«.

Han nævner Gucci-reklamer, når han prøver at illustrere ambitionsniveauet, så der er sket meget, siden opvæksten i London, hvor det var forældrene, der købte hans tøj, og det var genbrugsgaver fra vennerne, der tilføjede lidt krydderi.

»Nu køber jeg ikke tøj«, siger han og griner. »Nu kommer det til mig«.

Danske favoritter

Han peger på tre danske mærker, som især rammer ham med hver deres æstetik.

»Mit hverdagsmærke er calm, men det er også, fordi jeg var en del af at få det startet, og fordi kvaliteten er fantastisk«.

Raiden Rose. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

»Hvis jeg skal ud til en fin middag, så ville jeg gerne have Søren Le Schmidt på. Jeg har nogle få af hans ting, og jeg har også været model for ham. Jeg elsker kvaliteten og æstetikken«.

»Hvis jeg gerne vil være lidt goofy og kreativ, så er der Elisabet Stamm. Hun laver nogle vilde ting. Jeg mødte hende som model, men har opbygget et godt forhold til hende siden«.

Og både Stamm og calm er også blandt de tre ting, som Raiden har særlig optur over i sin garderobe lige nu og ofte går i.

Raiden i hatten designet af danske Elisabet Stamm. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

1. Foret hat

»Den er lavet af Elisabet Stamm (der tidligere havde mærket A.A. Spectrum, red.). Den bruger jeg hver dag. Hun lavede den før pandemien, og den er egentlig inspireret af en motorcykelmaske«.

»Jeg så den en dag, hvor jeg skulle hente noget tøj til en fotoskydning, og jeg var vild med den. Jeg kan bare have den på i metroen og knappe til, så jeg behøver slet ikke at have en maske med«.

»Det har været så koldt, så den er helt perfekt. Den kan også vendes, hvis jeg vil være lidt ekstra. Det gør jeg dog meget sjældent, da den allerede er ret vild«.

Raiden med dobbelt op på Adidas Superstars. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

2. Adidas Superstar

»Dem har jeg ofte på. De er selvfølgelig ikoniske, men det er faktisk ikke derfor, at de betyder så meget for mig. Da jeg købte mit første par – det var dem med metalsnude – var der en plakette i boksen, hvor der stod: ‘I’m not in it for the approval. I’m not in it for the fame, the fans, the followers. I’m not in it for the attention, the likes, the views. I’m not in it for the applause. I’m not in it for anybody else. I’m superstar’«.

»Da jeg åbnede boksen, var jeg helt… wow! Jeg var 16-17 år, og det var kun det tredje eller fjerde par sko, jeg købte. Jeg har stadig den plakette hængende på væggen, fordi den minder mig om, hvad jeg prøver at opnå«.

»Så jeg elsker dem, fordi de er klassikere, men jeg føler, at der ikke helt er andre, der har Superstars som mine. Jeg har også stadig dem med sølvsnuden i en kasse i skabet, men jeg går ikke i dem. De er helt nedslidte«.

Raiden Rose i sit calm-tracksuit. (Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

3. Tracksuit fra calm

»Jeg er vild med det som et samlet sæt og går meget sjældent i bukserne uden hoodien. Det passer også godt til Superstar og hatten. Det er et go-to outfit«.

»calm betyder meget for mig, fordi jeg har været med i processen. Mærket blevet startet af Mahyar (Karoubian, red.), der har det sammen med en ven. Jeg mødte Mahyar, da jeg arbejdede på Joe & The Juice i Kolding«.

»Vi bondede over musik, og han blev ved med at sige, at han havde villet være tøjdesigner, siden han var seks år gammel. Jeg sagde, at han bare skulle komme i gang. Jeg havde urealistisk meget selvtillid på det tidspunkt i mit liv. Jeg var teenager og usårlig.

»Vi blev rigtig gode venner, og jeg fandt på navnet calm til hans tøjmærke, fordi han er meget rolig. Siden har jeg hjulpet ham med koncepterne omkring kollektionerne«.

»Han har også inspireret mig meget. Jeg plejede at sove på hans sofa, og så lod han mig låne sin mikrofon til at indspille, mens han var på arbejde. Når han kom hjem, sagde han altid, at jeg skulle slappe af i min levering: ‘Du skal ikke råbe… bare slap af’«.

»Så han gav mig råd, når jeg overtænkte og tvivlede på mig selv, og jeg gjorde det samme for ham. Han er ved at lancere sin fjerde kollektion nu«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af