Facebook ændrer dit nyhedsfeed igen: Luger ud i clickbait og ligegyldigt bras

Facebook ændrer dit nyhedsfeed igen: Luger ud i clickbait og ligegyldigt bras

Facebook skruer på knapperne fra tid til anden og det gjorde de igen i går. Det var et større twist end vanligt, som kan have store konsekvenser for, hvad du ser i dit nyhedsfeed.

I en blogpost fremlagde to af Facebooks softwareingeniører, hvordan forandringen kommer til at virke. Grundlaget for ændringen er baseret på et kvalitetspanel på nogle tusinder brugere, der har rangeret historierne i deres feed med 1-5 stjerner.

Der er fokus på at dine tophistorier er de, du formodentlig helst vil engagere dig i (som tidligere) OG nyheder som er blevet ratet som mest relevante, selvom de ikke nødvendigvis får dig til at fare i blækhuset. Med andre ord vil du se flere historier i toppen af dit feed, som du personligt formodentlig ville være tilbøjelig til at klikke på, dele eller kommentere OG historier, det er vigtigt, du ser.

Samtidig skriver Facebook, at det kan have en betydning for nogle Sider og Personligheder, der samtidig bliver opfordret til ikke at fiske efter klik og likes, fordi den nye algoritme skal luge ud i clickbait-artikler. Hvordan det passer sammen med, hvad Facebookbrugere rent faktisk klikker på, bliver ikke uddybet i blogposten.

Læs også: Del katte, mad og workouts live: Nu åbner Facebook op for livestreaming

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af