Huawei lancerer Mate 9 Pro – og der er ikke sparet på noget

Huawei lancerer Mate 9 Pro – og der er ikke sparet på noget

Ved et unboxing-event i går kunne Huawei præsentere deres nyeste flagskib – Huawei Mate 9 Pro. Mate 9 Pro byder på et imponerende setup af både vilde specs, fedt kamera og lang batterilevetid.

Mate 9 Pro er næste generation af Mate-serien, men kommer med et lækkert nyt design, og har lånt features fra Huawei P-serien. Som vi så det i Huawei P9, har Mate 9 Pro nemlig også et dualkamera som er udviklet i samarbejde med Leica.

Design

Mate 9 Pro kommer med en 5,5 tommer 2K AMOLED-skærm og ved første øjekast ligner det, at de denne gang har kopieret Samsungs buede skærme, men desværre er det kun glasset uden på selve skærmen, der er buet. Det giver dog en rigtig god fornemmelse i hånden, og sammen med den buede kant bag på, føles telefonen meget tynd.

HuaweiMate9Pro-2

Specifikationer

Bag det buede glas sidder den nyeste generation Kirin-processor, Kirin 960, 6 GB RAM og 128 GB hukommelse. Det er fedt at se, at Huawei ikke sparer på den interne hukommelse. Der er desværre ikke mulighed for at udvide med et SD kort, men 128 GB er for det meste mere end nok.

Der sidder et 4.000 mAh batteri i Mate 9 Pro, og det bliver opladet gennem USB-C. Huawei-telefoner er længe kommet med Fast Charge-teknologi, men denne gang byder de på en ny version af hurtigopladning, som de nu kalder Super Charge. Super Charge er op til 50 procent hurtigere end Fast Charge, og skulle kunne give en hel dags brug ved bare 20 minutters opladning.

Software

Den nye Mate 9 Pro kommer med Huaweis seneste version af deres Android skin, EMUI 5.0. De har givet EMUI en ordentlig overhaling, så nu kan du tilgå 90 procent af de samlede funktioner med kun tre klik. Med EMUI 5.0 kommer der noget som Huawei kalder ‘Non-Aging Performance Lifetime Fluency’.

Med det har Huawei gjort brug af machine learning til hele tiden at allokere hukommelse til de funktioner telefonen bruger. Det betyder, at telefonen ikke bliver langsommere med tiden – hverken nu eller om 18 måneder.

Testing #Huawei Mate 9 Pro

En video slået op af Christian Ellegaard Andersen (@chreand) den

Kamera

Mate 9 Pro har et 8 MP frontkamera, men det er det bagudvendte kamera, der virkelig er interessant. Der sidder nemlig både et 20 MP monochrome (sort/hvid) kamera og et 12 MP almindeligt kamera. Grunden til, at der også sidder et sort/hvid kamera, er, at det kan fange mange flere detaljer end det normale kamera kan.

Det kan give utroligt flotte billeder, og åbner for en masse funktioner, som re-fokusering og lækker dybdeskarphed. Derudover har kameraet det Huawei kalder 2x Hybrid Zoom, som giver dig mulighed for at zoome ind uden at forringe billedkvaliteten.

I Mate 9 Pro er der tilføjet optisk billedstabilisering, som der ikke har været på deres tidligere telefoner. Det er fedt at se og helt klart en nødvendighed, hvis man gerne vil skyde 4K-videoer, som kameraet også kan.

HuaweiMate9Pro-1

Pris og tilgængelighed

Huawei Mate 9 Pro udkommer 20 december i år, men kan forudbestilles allerede nu. Den kommer i guld og grå, og koster 5.999 kroner. Forudbestiller du den nu, får du også et par af Huaweis ANC noise cancelling in-ear høretelefoner med til en værdi af 999 kroner.

Læs også: Test: Huaweis Honor 8 giver top-smartphones kamp til stregen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af