Tyler, the Creator laver eget skomærke, fordi han er træt af kun at få procenter

Tyler, the Creator laver eget skomærke, fordi han er træt af kun at få procenter

Da rapperen og Golf Wang-designeren afholdt sit første – og måske eneste – modeshow i Los Angeles i juni var et af højdepunkterne lanceringen af hans eget skomærke Golf Le Fleur.

For mens vi tidligere troede, at skolinjen var en del af Tyler, the Creators samarbejde med Adidas, så viser det sig altså, at det er hans helt eget skomærke. Det er nemlig en vigtig del af pointen.

»Jeg har lavet sko med Vans i tre år, og lige så fedt, som det har været, så følte jeg, at mine ideer var ved at blive for store til dem. Jeg går stadig i Vans, jeg elsker stadig Vans, men jeg ville have mere kontrol, lave alle de her colorways og modellerne«, siger Tyler, the Creator i et nyt interview med i-D.

»Og jeg er færdig med royalty-checks – jeg vil ikke have en vis procentdel for noget, jeg har skabt. Så hvorfor ikke lave mit eget skomærke? Hvis alt går galt, så mislykkes det, og mit liv fortsætter. Men jeg fokuserer fuldt ud på det«.

golfwang_fw17_7
Og med det kultfølge som hans farverige, skateinspirerede brand har fået, så er det svært at forestille sig, at Tyler ikke kan få Golf Le Fleur til at fungere. Der er dog også et dybereliggende budskab end blot egen fortjeneste og kreativ frihed.

»Jeg vil gerne opfordre unge sorte til at eje noget. Lad os ikke blive ved med at give større brands alle vores penge. Jeg vil have, at vi investerer i os selv«, siger Tyler.

Og selv om Golf Wang stadig kun sælges via egne kanaler, så slutter Tyler i-D-interviewet med at sige, at han håber, at Golf Le Fleur bliver solgt mange steder.

»Jeg håber bare, at skoene er gode, og at folk kan lide dem. Jeg vil have, at alle skal have dem, så folk går i dem og slet ikke aner, hvem jeg er. Forhåbentlig vil de blive solgt alle steder. Jeg vil have dem i fucking Foot Locker, i enhver skatebutik. Jeg vil have dem over det hele, fordi de forskellige colorways appellere til forskellige mennesker«.

Læs hele interviewet hos i-D.

Læs også: Stream Tyler, the Creators farverige og gakkede Golf Wang-modeshow – med besøg fra Kanye

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold