’Three Billboards’-inspirerede reklameskilte påtaler pædofili i Hollywood

’Three Billboards’-inspirerede reklameskilte påtaler pædofili i Hollywood
Frances McDormand i 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.

Martin McDonaghs ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ er blevet belønnet med syv nomineringer til årets Oscar-show, men har også modtaget en del backlash for sin håndtering af Sam Rockwells racistiske karakter Dixon.

Filmen har efterfølgende dog fået positiv omtale, fordi den, i stil med Frances McDormands Mildred, har inspireret til systemkritisk aktivisme.

Det er således blevet en trend at påpege ustraffede dødsfald og uretfærdigheder via samme slags røde billboards, som der ses i filmen. Tidligere har det blandt andet gjort sig gældende for det nylige skoleskyderi i Parkland, hvor tre lastbiler med røde bannere efterfølgende blev kørt i stilling med ordene: »Slaughtered in school. And still no gun control? How come, Marco Rubio? (Miamis senator, red.)«.

Nu har gadekunstneren Sabo også, i anledning af søndagens Oscar-uddeling, ladet sig inspirere af de røde reklameskilte for at påtale, hvordan pædofili i Hollywood hidtil er blevet tiet hen. I modsætning til filmens Mildred har kunstneren dog taget skiltene i brug på mindre lovlig vis ved at hænge sine lærreder ud over eksisterende reklamer.

Teksten lyder: »And The Oscar for biggest pedophile goes to…«, »We all knew and still no arrests« og »Name names on stage or shut the hell up!«.

Sabo fortæller til The Hollywood Reporter, at skiltene kritiserer de personer i den amerikanske filmindustri, som har ladet sexchikane finde sted ved at forholde sig stumme. Han kræver derfor, at søndagens prismodtagere afholder sig fra at prædike om moral og MeToo i deres takketaler.

Sabos første reklameskilt.
Sabos andet reklameskilt.
Sabos tredje reklameskilt.

Læs også: Det notoriske Oscar-backlash forvandler yndlinge til prygelknaber – også i år

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af