Chorus Grant

De har kommet noget særligt i det bornholmske vand. Efter at have opfostret solide indiebands som CODY og Sleep Party People, er det nu den tidligere The River Phoenix-frontmand, eksil-øboen Kristian Finne Kristensens, tur til at debutere under solo-pseudonymet Chorus Grant. Et velvagt alias, for det både poppede og folkede indietronica-projekts styrke ligger netop i omkvædene.

Der er uafrystelige melodier på både guitar og keyboard såvel som i Kristensens vokal, der holder de 13 dybt forskellige numre sammen – både som fikspunkter albummet igennem og i de enkelte numre. Chorus Grant kan være både mildt støjende indietronica som på ’From Nothing to One’, eskapistisk folkpop som ’A Letter From Karen’ og afdæmpede momenter som ’Untitled From Detroit’. Med et vagt filter over vokalen som eneste værn mellem den, Kristensens fintmaskede fingerspil og den barske virkelighed skabes et intimt og yderst behageligt rum for lytter og musik.

Men pas på mageligheden. Så snart lænestolen har formet sig perfekt, forvandles den harmoniske folkguitar til sin rastløse rockbror, og ønsket om intimitet ændrer sig til et ønske om herredømme i popverden. Magien fungerer perfekt på singlen ’Big Guns’, mens ’Savings And Loans’ forsøg på et rocknummer falder til jorden som en umotiveret pastiche.

Selv om albummet ikke kan siges at være et sammenhængende værk, rammer hovedparten sine genrer med et beundringsværdigt personligt greb. Og så tilgives en hvis slingren let.

Chorus Grant. 'And the Villa Nova'. Album. Speed of Sound/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af