Labrador

Kender du Labrador? Det danske band med Flemming Borby som den altoverskyggende frontmand har levet et liv i periferien af den danske musikscene, og kun de første skiver fra bandet skabte ringe i den musikalske andedam. Den nyeste ep vil heller ikke skabe massive overskrifter men beviser til gengæld, at bandet behersker den gode melodis ABC.

Labrador kaster ved første ørekast med godter. Fem numre fordelt på 18 minutters behagelig easy listning hvor de gode intentioner hersker sammen med indbydende melodier. Hele skiven er pakket ind i Borbys karakteristiske blide stemme, og med udgangspunkt i solide tekster præsenteres et enkelt lydbillede med velspillet charme. Ep’en har en akustisk fernis over sig, og med guitar, trommer, bas, keyboard og periodevis en trompet er overraskelserne fåtallige. Og det er problemet. Labradors musik er simpelthen for pæn og forudsigelig efter et par rotationer på anlægget.

Selv om ‘Summersongs in the Snow’ med sin gyngende slideguitar vækker gode popminder om svenske Eskobar, og den melankolske hyldest ‘Sang Along With Morrisey’ transformerer sørgmodighed til smukke melodiske udladninger, så bliver ‘Talk of This Town’ i længden for poleret og kønsløs.

Talentet, evnen og muligheden for at skabe noget større er til stede. Men så længe de gode melodier forbliver nuttede og hverken stikker ud eller har kant, så bliver holdbarheden bare ikke lang. Der skal satses og prøves mere, før bandet forvandler de gode melodiske takter til sange, der for alvor bider sig.

Labrador. 'Talk of This Town'. Ep. Divine/Labelkollektiv.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af