Musikfællesskabet SheCanPlay søger nye kvindelige talenter

Musikfællesskabet SheCanPlay søger nye kvindelige talenter
Den seneste SheCanPlay-årgang. (Foto: Tania Gibson)

Musikbranchen har længe haft et problem med at udvikle og skubbe kvindelige talenter frem på lige fod med mændene. Det har branchen efterhånden indset – uanset om man taler med kunstnerne, mindre pladeselskaber eller helt tunge spillere som Universal Music.

Heldigvis findes der dog folk, der kæmper for at lave om på den ubalance. Som for eksempel musikfællesskabet SheCanPlay, der nu for tredje gang opfordrer unge, kvindelige talenter til at søge om at deltage i et gratis forløb med sparring, viden, ressourcer og udveksling med andre artister.

Karen Vincent, initiativtageren til projektet, fortæller via en pressemeddelelse: »Erfaringerne fra SheCanPlay er, at det er helt afgørende, at talenterne kan være med i et fællesskab, hvor de kan heppe hinanden frem; øve, afprøve, føle sig set og ikke mindst hørt«.

En af de musikere, der har opnået en del medvind i kølvandet på sin deltagelse i SheCanPlay, er sangeren Bathsheba, som Soundvenue også har udråbt til et af de navne, man skal holde øje med i 2021.

»SheCanPlay har betydet, at jeg har fået det sejeste netværk i form af helt fantastisk dygtige kvinder. Jeg fik et fundament til et liv i den branche, jeg er i nu, en masse sparring og forståelse for, hvordan det hele hænger sammen«, fortæller Bathsheba via pressemeddelelsen. 

Det er muligt at ansøge om optagelse på SheCanPlay for kvindelige artister mellem 12 og 23 år frem til den 30. april via Shecanplay.dk. Forløbet starter til oktober og løber over 12 måneder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af