Tinder-svindleren sagsøges af den virkelige Leviev-familie

Tinder-svindleren sagsøges af den virkelige Leviev-familie
Shimon Hayut kendt som Tinder-svindleren. (Foto: Screenshot)

Netflix-dokumentaren ’The Tinder Swindler’ afdækkede for nyligt Shimon Hayuts fupnumre, hvor han svindlede adskillige kvinder, han mødte på Tinder, for i alt ti millioner dollars.

På datingsiden udgav han sig for at være Simon Leviev, søn af den russiske milliardær Lev Leviev. Han fortæller sine Tinder-dates, at han er direktør for Leviev-familiens diamantforretning, som kan være farlig. Så når han tvinges til at lukke sine kreditkort og gå under jorden, låner de ham store summer penge i god tro.

Shimon Hayut er allerede blevet blokeret fra Tinder og Instagram, men nu sagsøges han af den ægte Leviev-familie, skriver Indiewire. Søgsmålet anklager Hayut for at udnytte familiens gode navn for at svindle ofre for millioner, hvilket har skadet kvinder, mænd og forretninger på en international skala.

Familien mener, at al den gavn, Tinder-svindleren har fået af at bruge deres navn, også har skadet dem. Levievs datter, Chagit Leviev, udsendte en udtalelse, der fordømte ham, og tilføjede:

»Jeg er lettet over, at hans rigtige indentitet og handlinger er blevet afsløret globalt, og forhåbentlig vil dette sætte en stopper for hans skruppelløse handlinger. Dette søgsmål er kun det første skridt ud af mange, vi vil tage for at få retfærdighed og give ham den straf, han fortjener«.

Shimon Hayut har tidligere udtalt, at han »bare var en single fyr, som ville møde nogle piger«, og har truet med selv at sagsøge Netflix for misrepræsentation.

Han sælger nu personlige videohilsner på Cameo, og har planer om at bryde ind i underholdningsbranchen med sin nyligt anskaffede manager.

Leviev-familiens advokat Guy Ophir fortæller i en udtalelse, at familiens næste søgsmål kommer til at gå efter Hayuts nuværende indtjening.

»Enhver, der vil prøve at kapitalisere på hans svindel, vil blive sagsøgt«, lyder det ifølge Indiewire.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af