’Pigen med nålen’ er årets danske Oscar-kandidat

’Pigen med nålen’ er årets danske Oscar-kandidat
'Pigen med nålen'. (Foto: Nordisk Film)

Magnus von Horns ’Pigen med nålen’ med Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm i hovedrollerne er årets danske kandidat til Oscar-kategorien for Bedste Internationale Film.

Det har den danske Oscar-komité her til formiddag besluttet ud fra den shortlist på tre film, der også talte biografaktuelle ’Vogter’ og dokumentarfilmen ’Ekko af kærlighed’, som komitéen havde offentliggjort i august.

’Pigen med nålen’ har allerede markeret sig internationalt. Den var i hovedkonkurrencen på verdens mest prestigefulde festival i Cannes, og siden har den haft nordamerikansk premiere på den vigtige Toronto-festival, ligesom den er blevet shortlistet til en European Film Award. Den er desuden blevet samlet op til amerikansk premiere af Mubi, der nu vil forsøge at køre filmen i stilling til en Oscar-nominering.

’Pigen med nålen’ handler om den fattige unge kvinde Karoline (Sonne), der efter Første Verdenskrig bliver gravid med en fabriksdirektør, som dropper hende umiddelbart bagefter. Det sender hende i armene på den umiddelbart hjertelige Dagmar Overbye (Dyrholm), der gemmer på en dyster hemmelighed.

Filmen baserer sig på en grum autentisk historie og er fortalt i sorthvid. Instruktør von Horn er svensk, men filmen er en dansk produktion og på dansk.

Nu skal ’Pigen med nålen’ igennem de næste nåleøjer frem mod Oscar-showet 2. marts. 17. december offentliggør akademiet en shortlist på 15 film til Bedste Internationale Film, hvorfra de endelige fem nominerede skal findes. Nomineringerne offentliggøres 17. januar.

Den danske Oscar-komité består af to repræsentanter fra Det Danske Filminstitut samt en repræsentant for hver af de danske faggrupperinger, heriblandt Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen i hans kapacitet som næstformand for Danske Filmkritikere.

Jacob Ludvigsen uddelte fem stjerner til ’Pigen med nålen’ i forbindelse med Cannes-premieren og kaldte den »befriende udansk«.

Filmen får dansk biografpremiere 23. januar næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af