Daniel Day-Lewis vender tilbage til skuespillet

Daniel Day-Lewis vender tilbage til skuespillet
Daniel Day-Lewis (Foto: Jason Merritt/GettyImages)

Efter 46 år i filmbranchen og tre Oscar-statuetter valgte Daniel Day-Lewis tilbage i 2017 at lægge skuespillet på hylden, med rollen i Paul Thomas Andersons ‘Phantom Thread’ som den sidste af slagsen.

»Han siger, at han er færdig«, lød meldingen fra en gammel samarbejdspartner, instruktør Jim Sheridan, tidligere i år. Nu er der imidlertid kommet helt andre boller på suppen.

Ifølge Deadline vender Day-Lewis nemlig tilbage til skuespillet i en ny film med titlen ‘Anemone’, som lige nu er i optagelse i Storbritannien.

Hollywood-stjernens egen søn, Ronan Day-Lewis, spillefilmdebuterer som instruktør med filmen. Han har to kortfilm på cv’et og gør sig ellers som billedkunstner.

Far og søn har sammen skrevet manuskriptet til ‘Anemone’, der meget passende »udforsker forholdet mellem fædre, sønner, brødre og familiære bånd«.

På rollelisten finder man også ‘Ringenes herre’- og ‘Game of Thrones’-stjernen Sean Bean, foruden Samantha Morton, Samuel Bottomley og Safia Oakley-Green. 

Filmstudierne Focus Features og Plan B producerer, og formanden for førstnævnte udtaler sig til Deadline om projektet.

»Vi kunne ikke være mere begejstrede for at samarbejde med en genial billedkunstner i Ronan Day-Lewis på hans første spillefilm sammen med Daniel Day-Lewis som hans kreative samarbejdspartner. De har skrevet et virkelig enestående manuskript, og vi ser frem til at bringe deres fælles vision til publikum sammen med holdet hos Plan B«, siger han.

‘Anemone’ har endnu ikke en premieredato på plads.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af