Skorstensfejeres sexfantasier vinder Nordisk Råds Filmpris

Skorstensfejeres sexfantasier vinder Nordisk Råds Filmpris
'Sex'. (Foto: Camera Film)

Nordisk Råd uddelte i går aftes deres årlige filmpris, som gik til norske Dag Johans Haugeruds kritikerroste samtalekomedie ‘Sex (drømme) (kærlighed)’.

‘Sex (drømme) (kærlighed)’ tager afsæt i en samtale mellem to skortstensfejere, hvor de begynder at dele deres seksuelle fantasier. Den ene har haft en erotisk drøm om David Bowie, mens den anden ud af det blå gået i seng med en tilfældig mand på en af sine arbejdsopgaver, selvom han lever i et ægteskab med en kvinde.

‘Sex’ er første del af den 59-årige instruktørs filmtrilogi, der efterføles af de allerede optagede ‘Drømme’ og ‘Kærlighed’.

”Sex er aldrig kun sex. Det udtrykkes med en sjælden tydelighed i instruktør og manuskriptforfatter Dag Johan Haugeruds småfilosofiske komedie Sex. Denne film om to venner, der opdager, at deres seksualitet og køn kan udvide sig på overraskende måder, viser, at livet er flydende, og at verden hele tiden skabes om på ny. Og den viser det på en intelligent, varm og sjov måde«, lød begrundelsen fra juryen.

Soundvenues anmelder Morten Kildebæk gav filmen seks stjerner ved premieren, hvor han skrev: »Mange flere danskere bør få øjnene op for den underfundige norske filmskaber Dag Johan Haugerud, der med sin lige dele satiriske og omsorgsfulde samtalekomedie ’Sex’ excellerer som dialogforfatter og personinstruktør«.

Der var nomineret film fra alle de nordiske lande, hvor Danmark i år var repræsenteret af dokumentarfilmen ‘The Son and the Moon’ instrueret af Roja Pakari. Sidste år var det danske ‘Viften’, der gik hjem med Nordisk Råds Filmpris.

Den danske jury bestod i år af forperson lektor Heidi Hilarius-Kalkau Philipsen, filminstruktør Amalie Næsby Fick og Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen, der indstillede ‘The Son and the Moon’. Vinderen er derefter blevet kåret af forpersonerne fra de forskellige landes juryer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af