’Mistaken for Strangers’
Filmen om The National var et af de store trækplastre på sidste års CPH:DOX-festival, og nu kommer der endnu en kærkommen mulighed for at se en af de sidste års bedste musikdokumentarer på det store lærred.
Filmen er lavet af forsanger Matt Berningers bror Tom, der lever i skyggen af sin storebrors succes, men takker ja, da Matt inviterer ham med på turné som roadie. Tom benytter anledningen til at tage et kamera i hånden, så han samtidig kan lave en film om bandets tour. Men hans tilgang er temmelig uortodoks, og filmens underholdningsmoment består ikke mindst i de usædvanlige spørgsmål, han stiller bandmedlemmerne om livet som rockstjerne.
Men ’Mistaken for Strangers’ er langt mere end en gimmick. Den ender som en overraskende rørende historie om søskendeforhold, og som de fleste andre store musikdokumentarer er det således en film, der handler om meget mere end musik.
Vises fredag 2. maj 17.30, Åbne Scene, Godsbanen, og søndag 4. maj 19.30, Sal C, Øst for Paradis. Fri entré.
Læs også: Her er det fulde musikfilmprogram på SPOT
Tarantino & the Music
SPOT byder også på indtil flere arrangementer med besøg af filmskabere og filmfolk. Det mest prominente er vel nok dette arrangement, hvor Quentin Tarantinos musik-supervisor på film som ’Django Unchained’, ’Inglourious Basterds’, ’Kill Bill’, ’Jackie Brown’ og ’Pulp Fiction’ dukker op.
Ved eventen vil Ramos fortælle om, hvordan hun arbejder med Tarantino om musikken, som jo er et af instruktørens mest berømte karakteristika.
Efter seancen kan man se ’Django Unchained’ på Godsbanen kl. 16 med helt nye ører.
Fredag d. 2. maj 14.30-15.15, Radisson, lokale 1. NB! Arrangementet kræver SPOT-armbånd. Visningen af ‘Django Unchained’ er til gengæld gratis og åben for alle.
’A World Not Ours’
Dansk-palæstinensiske Mahdi Fleifels ’A World Not Ours’ er blevet groft overset herhjemme, indtil Filmmagasinet Ekko udgav den på dvd med seneste nummer. Og nu kan man også se filmen på det store lærred under SPOT.
Fleifel fortæller en tankevækkende og befriende morsom historie om den palæstinensiske flygtningelejr i Libanon, som han besøgte hver sommer som dreng, fordi store dele af hans familie bor der. Hans bedstefar har således siddet i lejren stort set hele sit liv, og det samme har Fleifels barndomsven, som bliver mere og mere desillusioneret af livet i lejren.
Det kan lyde måske lyde som den slags politisk korrekte dokumentarer fra Mellemøsten, man har set tusind gange før, men ’A World Not Ours’ er meget mere. Den er legende og humoristisk og skildrer med stort overskud de farverige typer, der befolker flygtningelejren. Samtidig giver den et helt nyt indblik i Mellemøst-konflikten, og hvad det vil sige ikke at have et land.
Vises søndag d. 4. maj 21.30, Sal D, Øst for Paradis. Fri entré.
’The Stone Roses: Made of Stone’
Shane Meadows er en af de mest spændende yngre engelske instruktører. Han bragede igennem med hooligan-filmen ’This Is England’, og sidste år lavede han så en dokumentarfilm om et af sine yndlingsbands: The Stone Roses.
Filmen handler om bandets gendannelse i 2012, og den har fået en sublim modtagelse verden over, blandt andet af The Guardian, der gav filmen fire ud af fem stjerner.
Vises fredag d. 2 maj 22.00, Katapult, Godsbanen, og søndag 4. maj 21.00 Sal A, Øst for Paradis. Fri entré.
Læs også: Se Stone Roses-film og andre særligt udvalgte musikdokumentarer på SPOT
’En maler’
I serien SPOT the Film byder festivalen på kort- og dokumentarfilm fra nogle af landets største talenter. Her er adskillige højdepunkter fra de seneste års danske talentproduktion, og ét af de anbefalelsesværdige har islandsk islæt, nemlig Hlynur Pálmasons afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, ’En maler’.
Filmen er en sorthumoristisk fortælling om en ung mand, der forsøger at knytte bånd til sin far, der er en stor kunstner, men også – for at sige det, som det er – et stort røvhul.
Pálmason er et af de største instruktørtalenter fra filmskolens seneste årgang, og ’En maler’ var generelt den af sidste års afgangsfilm, som fik den bedste modtagelse.
Vises lørdag d. 3. maj 14.30, Katapult Prøvesal, Godsbanen, og søndag d. 4. maj 19.30, Sal B, Øst for Paradis. Fri entré.
Læs også: Årets must see-koncerter på SPOT Festival
Læs også: SPOT udvider med film fra de bedste talenter