’The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!?’ (1964)
Selvom det meste af handlingen i denne såkaldte monster musical afsløres i den usædvanligt lange titel, sidder man alligevel tilbage med en vis undren: Hvad er en mixed-up zombie for en størrelse, og hvorfor ender titlen med et spørgsmålstegn? Er der i virkeligheden tale om et spørgsmål henvendt til publikum? I så fald er svaret ’pas’. Måske er titlen bare forvirret over sig selv – ikke desto mindre er den rigtig fed (!!?).
’The Ghost in the Invisible Bikini’ (1966)
Plejer spøgelser i sig selv ikke at være usynlige? I den her film er der åbenbart usynlighed med usynlighed på, men det lyder da lidt frækt alligevel.
Filmen om spøgelset i den usynlige bikini er en god gammeldags genrehybrid, der kombinerer komedie, musical og horror. Den udspiller sig under et pool party i et hjemsøgt hus, hvor gæsterne – levende og døde, med og uden usynlig bikini – danser og synger sig igennem uhyrlighederne.
Filmen er den sidste såkaldte Beach Party-film som selskabet AIP stod bag, og den har Nancy Sinatra i en af de bærende roller.
’Rat Pfink A Boo Boo’ (1966)
Umiddelbart ligner denne titel en tilfældig opremsning af en række selvopfundne ord. Først når man ved, at filmen rent faktisk skulle have heddet Rat Pfink AND Boo Boo, begynder det at give en anelse mening. Angiveligt skete der en fejl, da filmplakaten skulle laves, og n’et og d’et blev uheldigvis udeladt, hvilket altså ledte til, at den i forvejen ikke særligt mundrette titel blev komplet absurd.
Filmens plot er også lidt af en rodebutik. Instruktøren, Ray Dennis Steckler, besluttede sig nemlig halvt inde i produktionen for at ændre genren fra seriøst krimidrama til parodisk Batman og Robin-spoof – deraf navnene Rat Pfink og Boo Boo.
’Sweet Sweetback’s Baadasssss Song’ (1971)
Der er lige lovligt mange s’er i denne titel, der med garanti har voldet alskens problemer ved skranken i videobiksen. Ikke desto mindre er Sweet Sweetback et så tilpas fedt navn, at man da bliver nysgerrig på, hvem personen bag er, og hvordan hans hårdkogte sang mon lyder.
Filmen, der kan beskrives som en forløber for blaxploitationgenren, handler om en mandlig prostitueret, som ikke længere vil finde sig i politibrutalitet og racediskrimination. Soundtracket står Earth, Wind & Fire for.
Se flere forrygende filmtitler på næste side.
’Sssssss’ (1973)
Denne titel hører til i lydords-kategorien sammen med film som ’Phffft’ (1954) og ’RRRrrrr!!!’ (2004). De syv s’er afslører absolut intet om filmens handling, men der er tale om en decideret horrorfilm, hvori den uskyldige studerende David bliver offer for en gal reptilglad doktors eksperimenter og transformeres til en vaskeægte ssslangemand!
Filmens to dyreglade executive producers, Richard Zanuck og David Brown, producerede to år senere den lidt mere kendte ’Jaws’.
’The Man Who Loved Cat Dancing’ (1973)
Titlen, der antyder en mands sære tilbøjeligheder, kommer til at lyde endnu mere bizar, når det tilføjes, at filmen er en romantisk western med Burt Reynolds. Cat Dancing er (desværre) ikke en dansende kat, men derimod et højst usædvanligt kvindenavn. Øv…
’Avenging Disco Godfather’ (1979)
Denne film blev først udgivet under det ellers udmærkede navn ’Disco Godfather’. Senere blev det ændret til ’Avenging Godfather’. Men først med fusionen af de to titler i 90’erne blev det for alvor godt.
Filmen fortæller historien om en pensioneret politimand og nu hævngerrig celeber discjockey, der bruger tiden uden for natklubbens glimmerbeklædte vægge på at bekæmpe gadens beskidte narkokonger. Omtrent 40 minutter af filmen udgøres af rendyrket discodans, så det ville på en måde have været falsk varebetegnelse ikke at inkorporere ordet ’disco’ i titlen.
’Killer Klowns from Outer Space’ (1988)
Hvor en almindelig jordisk klovn på engelsk staves med ’c’, gælder der åbenbart andre regler for dræber-udgaven fra det ydre rum. Således staver man altså med ’k’ i titlen på denne sci-fi/horrorfilm, som handler om en gruppe klovne-aliens, der invaderer og terroriserer en lille amerikansk by. Foruden et forrygende navn byder filmen på højst underholdende scener, hvor bl.a. levende ballondyr, popcorngeværer og pupper af candyfloss indgår.
Se flere forrygende filmtitler på sidste side.
’Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death’ (1989)
En svært inciterende titel, der varsler hårdkogt action i eksotiske omgivelser. Det er manuskriptforfatteren til ’Pretty Woman’, J. F. Lawton, der står bag denne fjollede sag om en aggressiv, mande-spisende feministisk stamme dybt inde i Californiens (avocado?)-jungle.
Filmen, der er en satire over en række popkulturelle fænomener, har forhenværende Playboymodel Shannon Tweed og kultfilm-stjernen Adrienne Barbeau på rollelisten.
’A Nymphoid Barbarian In Dinosaur Hell’ (1990)
Titlen på Lars von Triers magnum opus kommer næsten til at virke kedelig i sammenligning med denne postapokalyptiske horror-titel, der foruden en nymfoman-barbar også inkorporerer dødsensfarlige dinosaurer.
Kultfilmstudiet Troma Entertainment står bag filmen og mange andre bizarre titler som’Surf Nazis Must Die’ og ’The Toxic Avenger’. Sidstnævnte kan man i øvrigt opleve på genrefestivalen Blodig Weekend 25.-28. september.
’The Wonderful Ice Cream Suit’ (1998)
Kan et jakkesæt lavet af is være andet end vidunderligt? Denne fantastiske titel giver anledning til barnlige fantasier om tøj lavet af søde sager.
Desværre er filmen langt mindre fantasifuld og handler ikke, som man kunne håbe på, om en softice-habit, men om fem mænd, der splejser til et flot vaniljefarvet jakkesæt. I det mindste viser det sig at have noget magisk i ærmet.
Læs også: Historiens mest storhedsvanvittige film