Efter Tetris: Spilhits, som Hollywood bør gøre til åndssvage film

Hollywood har filmatiseret ’Sænke slagskibe’ og kaster sig nu over ’Tetris’. Men hvorfor stoppe der? Her er vores bud på film over alt fra ’Pacman’ til ’Kaste gris’.

Ludo_board


8. ’Ludo’

I filmatiseringen af dette klassiske brætspil må fire for hinanden fremmede mennesker pludselig se sig fanget i et klaustrofobisk stålbur. Hver gang en klokke ringer seks gange, bliver porten til buret åbnet, og én af dem må ud på en lang og snørklet rejse. Hvad de hurtigt må sande er, at der er andre hold, der ligesom dem selv forsøger at komme gennem det labyrintiske gangsystem og undgå de mange fælder på vejen mod midten, hvor friheden venter.

Holdet, vi følger, består af en alkoholiseret og pædofilidømt havnearbejder spillet af Peter Stormare, en ung cheerleader og elevrådsformand spillet af Lindsay Lohan (endelig får hun sit comeback!), en transskønnet dragqueen spillet af Ryan Reynolds og ikke mindst en forsmået storforbryder spillet af Peter Dinklage.

Hvem sagde den nye ’The Hunger Games’? Det gjorde vi.

ChessStartingPosition


7. ‘Skak’

Klassisk strategisk krigsfilm, hvor de sorte og hvide fronter trækkes op over for hinanden, men hvor alle karakterer har mulighed for at ændre krigens udfald. Intrigerne ulmer mellem bønderne, der mener, at springerne udnytter deres magt og muskler til hest, mens dronningen tryner kongen, der er den mest afgørende brik af dem alle, men selv er totalt impotent i krigsarenaen.

Styrkeforholdet bølger frem og tilbage, men kun én konge kan stå tilbage til sidst. Instruktøren bag bliver Martin Scorsese, der forløser historien med sine twistede plots og eminente måder at skabe mystik, intriger og ’hvem-stikker-hvem-i-ryggen’-greb. På rollelisten ser vi Mel Gibson som den hvide konge og Idris Elba som den sorte. Anmelderne kalder ’Chess: The Movie’ et fortænkt ’Game of Thrones’-plagiat. Det skræmmer dog ikke publikum væk.

monopoly-board-web


6. ‘Monopoly’

Dyre biler, penge under bordet, ejendomsspekulationer og masser af cold cash. Det er virkeligheden i filmatiseringen af Monopoly, hvis fortælling foregår i en kæmpe storby raseret af bander og kyniske pengemænd, og hvor den eneste måde at komme frem i livet er lægge sig i spidsen af det livslange racerløb, Monopoly Race. Vin Diesel spiller hovedpersonen, der kæmper for at komme flest gange over målstregen, købe flest ejendomme og opkræve ustyrlige summer, når andre bevæger sig ind i hans nabolag.

Som et gadekryds mellem ’Snowpiercer’, ’The Fast and the Furious’, ’Sin City’ og ’The Wolf of Wall Street’ er dette en af den slags film, der både høster publikums klapsavler og anmeldernes rosende ord. Her er nemlig både action til folket og en dystopisk fremstilling af storbyens fremmedgørelse og menneskets korrumperede natur af den slags, anmelderne savler over.

mikado_geant2rvb


5. ‘Mikado’:

En gruppe slavekrigere sendes hver dag ind i en arena til en brutal last man standing-kamp. Når gong-gongen lyder, falder der spyd, buer, nunchucks og økser ned fra himmelen til deltagerne, og den der står tilbage, bliver champion. Klimaks er det årlige Mikado King, hvor det bedste våben, ‘The All-Staff’, skal uddeles til regionens største kriger, der samtidig får sin frihed.

Det bliver til et klassisk episk drama instrueret af Ridley ’The Gladiator’ Scott, der med ’Prometheus’ allerede har vist, at han formår at lave mærkværdige næsten-opfølgere til hans tidligere mesterværker. Og så får vi et comeback til Gerard Butler, der endnu en gang får mulighed for at vise sine veltrænede abs og sine enstrengede skuespilevner.

Kaste gris


4. ‘Kaste gris’:

En klassisk duelfilm i en postapokalyptisk fremtidsverden, hvor den fattige landmand spillet af Michael Caine og hans søn, spillet af Shia LaBeouf, stiller op i verdensturneringen ’Throwing Pigs’, der går ud på at kaste lyslevende grise i luften på den mest kreative måde.

Med sejre i de indledende runder får deltagerne adgang til bedre udstyr og mere smidige grise, og der bliver i løbet af turneringen kastet grise via kanoner, katapulter og trampoliner. Modstanderen er en sadistisk forretningsgigant spillet af Hugh Jackman, og filmen vækker stor debat. Verdensnaturfonden ser den som en fortaler for dyremishandling og opfordrer til boykot, mens andre ser den som en subtil kritik af verdens overherredømmeagtige forhold til dyr.

Yatzy_Score_card_with_dies


3. ‘Yatzy’

Før var det poker og blackjack. Nu er det terningspillet yatzy, der er blevet det foretrukne gamblingspil i den korrupte underverden i Los Angeles, ikke mindst på grund af en forhippet jagt de få, men yderst værdifulde ’golden dices’, der har overmenneskelige egenskaber.

Narkobaronerne spiller mod hinanden ved kæmpemæssige turneringer, men da en ung bartender (spillet af Jesse Eisenberg) en dag ved et tilfælde vinder et sæt golden dices fra en mystisk hjemløs, bliver han pludselig et interessant mål for narkobaronerne, der med al deres magt forsøger at vriste terningerne fra den unge mand. Instruktør bliver Steven Soderbergh, der krydrer sit showmanship fra ’Ocean’s Eleven’ og ’Magic Mike’ med sine grafiske fremstillinger fra ’The Knick’.

På rollelisten ser vi også Max von Sydow og Andrew Scott, ligesom filmen er fyldt med intertekstuelle referencer til gamblingklassikere som ’The Hustler’ og ’Rounders’.

o-PONG-facebook


2. ‘Pong’

Et af de allerførste computerspil er det simple, tennis-agtige ‘Pong’. Filmatiseringen foregår i to parallelverdener, hvor den rige del af befolkningen bor i vest, og den fattige bor i øst. Begge verdener er i konstant bevægelse, og begge verdener lever i konstant frygt for ‘The Orb’, en gigantisk meteor, der bevæger sig i pendulfart mellem de to verdener, og som smadrer ind begge en gang om ugen med enorme skader til følge.

De to verdener arbejder hårdt for at finde en måde at undgå ‘The Orb’, og det bliver en ung college-professor fra det rige vest, spillet af Matt Damon, der finder hemmeligheden, som skal findes i det fattige øst. Her venter en hjertevarm film om samarbejde, forsoning og klasseskel. Michael Bay sætter i scene.

pacman


1. ‘Pacman’

En af de måske største spilklassikere i verdenshistorien bliver til en forrygende film med motion capture-kongen Andy Serkis, der lægger krop og mimik til Pacman, som tygger sig igennem verdenen. Han forsøger at undgå de modbydelige spøgelser, og som publikum bliver man i tvivl, om de er metaforiske gespenster fra hans egen plagede psyke, eller virkelige entiteter, der truer hans fysiske eksistens.

Pacmans ensomme færd gennem de endeløse labyrinter kulminerer dog i opdagelsen af væsener som ham selv. I instruktørstolen sidder Darren Aronofsky, der med sine mørke og dystre fortællinger giver liv til filmatiseringen af den gule helt. ’Pacman: The Movie’ er et monumentalt værk, hvis visualitet tåler sammenligning med ’Gravity’, og hvis eksistentielle dybder bringer mindelser om Sartre og Camus.

Læs også: Tetris bliver til episk storfilm

Læs også: Se det stjernebesatte cast til Angry Birds-filmen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af