Det skal du se i biografen i juli: Christopher Nolan med Harry Styles, aberevolution og modegys

Det skal du se i biografen i juli: Christopher Nolan med Harry Styles, aberevolution og modegys
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘At elske Pia’

Baseret på en virkelig historie har den danskuddannede newzealænder Daniel Borgman (‘The Weight of Elephants’) skabt en sød, dokumentarlignende, men fiktiv fortælling om den 60-årige udviklingshæmmede Pia. Pia har boet hele sit liv på landet med sin mor, Guittou, der nu er 84 år gammel. Guittou har altid passet på sin datter, men nu hvor hun, som hun selv siger, er ved at gå bort, hvem skal så tage sig af hende?

Pia er bange for, at hun vil ende alene og ensom, når hendes mor ikke er her mere, men hendes daglige gåture bliver vejen ud af ensomheden. Turene bliver længere og længere, for på havnen møder hun den venlige mand, Jens, som hun bliver forelsket i. De to indleder et simpelt forhold, og Pia, som aldrig har haft en kæreste, oplever for første gang kærligheden. Men hvad hun ikke tænker på er, at hendes mor endnu lever – og nu er det hende, der er alene.

Premiere 6. juli 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Personal Shopper’

Den anerkendte franske filmveteran Olivier Assayas forener som de danske ‘The Model’ og ‘The Neon Demon’ high fashion med horror. ‘Personal Shopper’ handler om Maureen, spillet af Kirsten Stewart, der arbejder som personlig shopper for et modeikon i Paris og prøver at skabe kontakt til sin afdøde tvillingebror. De to aftalte, at den, der gik bort først, skulle give den anden et tegn, og det bliver starten på en suspenserig psykologisk affære med metafysiske overtoner.

‘Personal Shopper’ skilte vandene ved premieren under forrige års Cannes Festival, men mange udenlandske kritikere kan slet ikke få armene ned. Og Kirsten Stewart, der har lagt permanent låg på sin ‘Twilight’-fortid, understreger igen sit store talent, som hun også har gjort det i Woody Allens ‘Café Society’ og den fem-stjernede ‘Certain Women’.

Premiere 6. juli

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Spider-Man: Homecoming’

Spider-Man er mere Spider-Boy i den første solofilm i Marvels nye franchise om den edderkoppespindende superhelt. Men selvom han er markant yngre og mere snakkesalig og humoristisk end sine forgængere Tobey Maguire og Andrew Garfield, fanger han stadig skurke i den gode sags tjeneste.

Allerede i ‘Captain America: Civil War’ blev vi introduceret til Tom Hollands Spider-Man. I solofilmen er Peter Parker blevet under Tony Starks vinger, så han kan lære ham at blive en rigtig superhelt. Da det grønne monster The Vulture kommer flyvende ind i byen for at sprede død og ødelæggelse, bliver Parker nødt til at trodse Starks begrænsninger og gå sin egen vej.

Filmen er instrueret af Jon Watts, og rollelisten tæller blandt andre Hannibal Buress, Donald Glover og Robert Downey Jr.

Premiere 6. juli 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Tulip Fever’

Svenske Alicia Vikander har haft en hæsblæsende karriere siden sit gennembrud i ‘En kongelig affære’, senest med en Oscar for bedste kvindelige birolle for hendes præstation i ‘Den danske pige’. Og nu er den tidligere balletdanser aktuel i enndu en dramatisk kærlighedshistorie.

Baseret på bestsellerromanen af samme navn foregår ‘Tulip Fever’ i 1600-tallets Amsterdam, hvor den unge kvinde Sophia (Vikander) har giftet sig ud af fattigdom med en langt ældre og velhavende herre (Christoph Waltz). Da en ung og charmerende kunstner (Dane DeHaan) bliver ansat til at male deres portræt, indleder han en hed kærlighedsromance med den smukke Sophia. De har ikke råd til at rejse væk sammen, så de begynder at spekulere i det boomende marked for tulipanløg i et håb om at kunne tilbringe resten af livet sammen.

‘Tulip Fever’ har ligget klar siden 2014, men får først premiere i år, da den efter sigende fik dårlige tilbagemeldinger fra testvisninger. Men nu har manuskriptforfatteren Tom Stoppard (‘Shakespeare in Love’) og instruktøren Justin Chadwick (‘The Other Boleyn Girl’) tilsyneladende skruet så meget på knapperne, at filmen endelig rammer lærredet.

Premiere 13. juli

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Dunkirk’

Den 25. maj 1940 blev det besluttet, at de britiske styrker skulle evakueres fra Frankrig. Cirka 400.000 mænd var strandet på stranden i Dunkirk med øjnene rettet mod hjemlandet, da de tyske styrker satte kurs mod dem med patroner og bomber i bunkevis.

Mere end 52.000 mennesker døde.

Det er en kompliceret bid af verdenshistorien, som stjerneinstruktøren Christopher Nolan har valgt at filmatisere med et vanligt stort ambitionsniveau. Filmen fokuserer på de mange civile, der frivilligt hjalp de allierede styrker med deres små både.

Med et overdådigt cast bestående af blandt andre Mark Rylance, Cillian Murphy, Tom Hardy, Kenneth Branagh og Harry Styles (!) ser ‘Dunkirk’ ud til at blive et af årets største visuelle filmoplevelser. Helt uden brug af CGI.

Premiere 20. juli

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘War of the Planet of the Apes’

Der er sket noget, siden Franklin J. Schaffner instruerede den første ‘Abernes Planet’-film i 1968 – ikke mindst teknologisk. Efter opfølgere af svingende kvalitet revitaliserede Rupert Wyatt universet med Oprindelsen’ i 2011.

Derefter tog Matt Reeves’ over, med den meget roste Revolutionen’ i 2014, og nu er den sidste i trilogien, ‘Opgøret’, klar. Vores hovedabe Caesar startede i ‘Oprindelsen’ som forsøgsabe, der nærmede sig et menneskeligt intelligensniveau. Han igangsatte et dyrevenligt oprør, og i ‘Revolutionen’ tog det endelig fart. I sidste kapitel går aberne i krig mod menneskene, som er anført af en koldblodet Woody Harrelson, der mener, at aberne må dø for at menneskene kan overleve. 

Der er lagt op til spænding og usandsynligt flotte motion-capture effekter i afslutningen på en af de mest vellykkede actionfranchises i nyere tid.

Premiere 13. juli

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Girls Night Out’

Da en gruppe kvinder samles efter mange års adskillelse, forløber deres længe ventede reunion-aften sig ikke heeelt som forventet. A la ‘Hangovers’ og ‘Bridesmaids’ slår de fem gamle veninder sig løs i sprut, dans, coke og mænd og formår at udvikle deres aften fra hyggelig komsammen til deres største mareridt.

For da de får besøg af en stripper, tager de simpelthen livet af ham. Og dér starter deres vilde weekend, da de skal forsøge at rede ud af, hvad der er sket

Filmens plot ser en smule plat ud, men den bliver båret af Scarlett Johansson i hovedrollen og har adskillige af tidens bedste komiske skuespillere på plakaten: Kate KcKinnon, Ilana Glazer, Jillian Bell, Ty Burrell.

Premiere den 20. juli

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Atomic Blonde’

David Leitch var co-instruktør på actionbraget ‘John Wick’ og skal stå bag den kommende ‘Deadpool 2’ . Men først kan man se hans brag af en spionthriller, ‘Atomic Blonde’. Under Den Kolde Krig bliver M16-agenten Lorraine Broughton sendt til Berlin for at undersøge mordet på en kollega – samtidig med, at hun skal finde en hemmelig liste over alle spionerne i byen.

‘Atomic Blonde’ er baseret på Antony Johnstons tegneserie ‘The Coldest City’ og har Charlize Theron i hovedrollen som den blonde bad-ass. Ud over Theron står John Goodman, James McAvoy og Toby Jones på rollelisten sammen med et velkendt ansigt, nemlig danske Roland Møller, der efter sin slentren på Oscar-løberen sidste år med ‘Under sandt’ har fanget sig sin første Hollywod-rolle. 

Premiere 20. juli

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Minder fra i går’

‘Minder fra i går’ er en lille perle fra Studio Ghibli, som egentlig blev lavet helt tilbage i 1991, men som først fik amerikansk biografpremiere sidste år – med en overvældende modtagelse.

Nu lander den så i de danske biografer. Instruktøren bag er Isao Takahata, der blandt andet har stået bag klassikeren ‘Grave of the Fireflies’, mens Ghibli-mesteren Hayao Miyazaki har produceret den.

Det er en gribende og vidunderlig lille fortælling om den 27-årige Taeko, der til hverdag passer et småkedeligt kontorjob. Da hun kommer på besøg i sin barndomsby på landet, vælder barndomsminderne pludselig frem, og hun mindes den kærlighed, der gør, at hun endnu er alene. 

Premiere 27. juli

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Whitney: Can I Be Me’

Instruktøren bag stjernedokumentarerne ‘Kurt & Courtney’ og ‘Biggie and Tupac’, Nick Broomfield, har sammen med musikvideoinstruktøren Rudi Dolezal skabt en følelsesladet dokumentar om ikonet og kvinden bag den fantastiske stemme, Whitney Houston.

Dokumentaren følger respektfuldt sangerindens historie, helt fra hendes liv på gaden, til den stormfulde karriere, hendes stjernestatus og pludselige død i 2012. Som filmen bag Amy Winehouse viser ‘Whitney: Can I Be Me’ bagsiden af en stjerne, der ikke kunne holde til mediernes pres. 

 Filmen forsøger at samle alle elendighederne i Whitneys liv og undersøge, om de kunne være årsagen til hendes bortgang.

Premiere 26. juli

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af