Her er Soundvenues fem nominerede til Fremtidsprisen i kategorien film/tv

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fremtidsprisen er Soundvenues nye årligt tilbagevendende pris, der skal støtte grænsesøgende, nye kunstnere, som vi spår en stor fremtid.

Prisen er præsenteret i samarbejde med Kissmeyer og uddeles i to kategorier: film/tv og musik. De to vindere modtager begge et legat på 50.000 kroner.

I sidste uge løftede vi sløret for de fem nominerede i musikkategorien, og nu kan vi afsløre de nominerede i kategorien film/tv: Skuespilleren Victoria Carmen Sonne, fotografen Maria von Hausswolff, satirekollektivet Gigis og instruktørerne Annika Berg og Martin Skovbjerg. Vores begrundelser for nomineringerne kan læses her nedenfor.

De fem nominerede kunstnere har allerede vist, at de går deres egne veje, og det ønsker Soundvenue at honorere. Håbet er, at legatet kan medvirke til at skabe et frirum, hvor der kan formes flere nytænkende, udfordrende værker.

De nominerede i Fremtidsprisen er udpeget af Soundvenues redaktion, men det er en uafhængig jury, der udpeger de to vindere. Mød juryen HER.

Følg offentliggørelsen af vinderne på Soundvenue.com/fremtidsprisen.

De nominerede til Fremtidsprisen i kategorien film/tv:

Annika Berg

Annika Berg imponerede allerede med sin afgangsfilm fra Filmskolen, ’Sia’, et poetisk og filmisk originalt portræt af en 93-årig dame. Og med spillefilmdebuten ’Team Hurricane’ indfriede hun i år alle løfter med fokus på en helt anden generation. Alene filmens tilblivelse var usædvanlig med sit udgangspunkt i et visuelt manuskript og et tæt samarbejde med de otte teenagepiger, som Berg fandt på Instagram og Facebook. Resultatet er ikke mindre usædvanligt: Farverigt, hektisk, hudløst, intuitivt og grænsesøgende, en markant ny stemmes intime og aggressive indblik i, hvordan usikkerhed og selvtillid langt fra er uforenelige størrelser for en ung generation outsidere. ’Team Hurricane’ ligner intet andet, vi har set i dansk film.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gigis

Gigis sjove og charmerende webvideoer med Hassan, Abdi, Musti og de andre hårde, men alligevel smørbløde Nørrebro-shebabs er blevet et fænomen. På overfladen politisk ukorrekte i deres karikaturer over indvandrermiljøet, men også med en umiskendelig kærlighed til karaktererne – og et skarpt musikalsk øre, som selv hadeobjektet Inger Støjberg har sat pris på. Nu har satirekollektivet også prøvet kræfter med et program på P3 og en optræden på Roskilde Festival, og deres verdensovertagelse breder sig snart til et live-show på Bremen og deres egen tv-serie. Skaberne af Gigis foretrækker at være anonyme, men deres arbejde taler også for sig selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Maria von Hausswolff

Maria von Hausswolff imponerede allerede med fotograferingen af sin første spillefilm, ’Forældre’, hvor hun udforskede det surrealistiske tilsnit med malerisk prægnans for få midler. Men i Hlynur Pálmasons ’Vinterbrødre’ får den filmskoleuddannede fotograf virkelig mulighed for at boltre sig, og hendes manende og mystiske billeder fra et kalkbrud i Faxe er de mest spændende, vi har set i dansk film i årevis. Faktisk behøver man ikke se mere end åbningsscenen, hvor vi følger minearbejderne gennem en mørk tunnel, før man ved, at Hausswolff sammen med den islandske instruktør har begået den æstetisk mest imponerende debut, siden Trier lancerede karrieren med ’Forbrydelsens element’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Martin Skovbjerg

Instruktøren Martin Skovbjerg vender legesygt op og ned på vores forestillinger om tv-serieformatet. ’Anton 90’ var DR’s første webseriesatsning med små afsnit af otte minutter, hvor vi så alting gennem hovedpersonens øjne, og som var et sjovt og autentisk generationsportræt, tilmed forfriskende sat uden for Københavns brokvarterer. Og den naturalistiske ’Fastland’ er en del af en alkoholkampagne målrettet unge, uden at Martin Skovbjerg af den grund ser behov for at lefle eller belære i sin håndholdt observerende historie over fire afsnit. Skovbjerg, som også er dj og medlem af Av Av Av, arbejder nu på sin første spillefilm.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Victoria Carmen Sonne

Victoria Carmen Sonnes rolle som hovedpersonens flirt i Rasmus Heisterbergs ’I blodet’ kunne nemt være endt som en arketypisk manic pixie dream girl. Men i hendes følsomme udtryk bliver hun et nuanceret menneske, som stjæler de scener, man er med i. Hun er et konstant gådefuld element i art-thrilleren ’Sange i solen’, og hun får meget ud af en lille rolle ’Vinterbrødre’. Man forstår godt, hvorfor hun her kort tid efter endt skuespilleruddannelse omtales som et af dansk films store unge håb, og hun er da også på vej med hovedroller i debutfilmene ’North’ og ’Holiday’. Victoria Carmen Sonne er svær at blive klog på – og det er et stort kompliment.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Følg med på Soundvenue.com/fremtidsprisen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af