Her er Soundvenues fem nominerede til Fremtidsprisen i kategorien musik

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fremtidsprisen er Soundvenues nye årligt tilbagevendende pris, der skal støtte grænsesøgende, nye kunstnere, som vi spår en stor fremtid.

Prisen er præsenteret i samarbejde med Kissmeyer og uddeles i to kategorier: film/tv og musik. De to vindere modtager begge et legat på 50.000 kroner.

Vi kan nu løfte sløret for de fem nominerede i musikkategorien, og det drejer sig om Barselona, Ellis May, Erika de Casier, RoseGold og Vera. Vores begrundelser for nomineringerne kan læses her nedenfor.

De fem nominerede kunstnere har allerede vist, at de går deres egne veje, og det ønsker Soundvenue at honorere. Håbet er, at legatet kan medvirke til at skabe et frirum, hvor der kan formes flere nytænkende, udfordrende værker.

De fem nominerede i Fremtidsprisens anden kategori, film/tv, offentliggøres i næste uge. Herefter udpeger en uafhængig jury de to vindere. Mød juryen HER.

Følg offentliggørelsen af de nominerede og vinderne på Soundvenue.com/fremtidsprisen.

De nominerede til Fremtidsprisen i kategorien musik:

Barselona

Barselona laver skramlet og catchy musik om ungdommens kærlighed. Sange om pandehårspiger, flirts og at gå alene hjem fra byen.

Det hele startede med tre charterferie-inspirerede mixtapes på Soundcloud, men på dette års debut-ep, ’Drengepop’, fremviser duoen endnu mere overbevisende sit naturlige flair for den gode, ubekymrede popsang, der toppes af Rud Aslaks dybe croon og blåtonede, humoristiske tekster.

Barselona sprudler af ungdommelig energi og charmerende naivitet. Bandet spillede en ekstremt tændt koncert på årets Roskilde Festival, og i november er de med som support på The Minds of 99’s danmarksturné.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ellis May

Ellis May har en baggrund i lyddesign fra Den Danske Filmskole, og uddannelsen som tonemester høres tydeligt. Hun både synger, producerer og komponerer, og resultatet er enestående musik blottet for kassetænkning og spækket til bristepunktet med intense stemninger, der omslutter lytteren som lagner over gamle møbler i et forladt hus.
På singlerne ’Surrender’ og ’Old Love’ folder Ellis May sin filmisk smukke vokal ud over intime klaver-samples, pulserende trommemaskiner og dystre synthlinjer. Universet er både betagende og besættende, som en godartet feberdrøm, man ikke vil vækkes af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Erika de Casier

Erika de Casier har mange jern i ilden, men hendes forførende og længselsfulde vokal er altid i fokus. Hun har en af den slags stemmer, der kan lave smukke melodier helt på egen hånd, og den føles altid naturlig, uanset sammenhængen den optræder i.
I front for duoen Saint Cava skubber hun r’n’b-musikken i nye, dystre retninger, og som vokalist for producerkollektivet Regelbau opdaterer hun den vokalbaserede house-musik. I sit nye soloprojekt, som i september debuterede med den knivskarpe ’What U Wanna Do, laver hun popmusik, der nytænkende og respektfuldt peger mod både fortiden og fremtiden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

RoseGold

Brødrene Ephraim og Joshua Duncan er født og opvokset i Croydon i det sydlige London, men flyttede for fem år siden til Kolding, hvor de begår sig i musikkollektivet Rose Music.
Med fløjlsbløde vokaler, atmosfæriske produktioner, der rummer både caribiske undertoner og trap-beats, afspejler duoen det internationale musiklandskab, som det ser ud lige nu, og de holder et tårnhøjt melodisk niveau på singlerne ’Mrs. 123’ og ’The One I Need’. Rosegolds ep er lige om hjørnet og udkommer via pladeselskabet Force One Music, som også huser Jamaika.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vera

William Asingh startede karrieren i rockbandet Kiss Kiss Kiss, men har siden spredt talentet ud. Under producernavnet Vera har han arbejdet med navne som Liss og Soleima, og så har han netop haft en stor finger med i spillet på Møs grænsesøgende og stærke comeback-ep, ’When I Was Young’.
Som soloartist laver Vera sofistikeret middelhavspop, hvor sexet saxofon, inderlig spansk guitar og en (endnu) hemmelig mandestemme mødes med moderne produktionsdyder. Det er smooth som bare fanden, og de to hidtidige singler ’In and Out of Love’ og ’Falling’ har positioneret Vera som den musikalske ækvivalent til kølig rosé. Et tidløst, elegant univers, der er lige dele sensuel Sade og vuggende Ibiza-soundtrack.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Følg med på Soundvenue.com/fremtidsprisen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af