Lars von Trier-film udnævnt til årtusindets mest splittende

Lars von Trier-film udnævnt til årtusindets mest splittende
Lars von Trier på filmfestivalen i Cannes.

Det er ingen hemmelighed, at filmanmelderne ikke altid er enige. Langt fra. Senest delte Darren Aronofskys ‘Mother!’ vandene, hvor nogle kaldte den det mest prætentiøse lort længe, mens andre udråbte den til et moderne mesterværk.

Den splittede modtagelse inspirerede onlinemagasinet Gizmodo UK til at beregne, hvilke film fra det nye årtusind der har fået den mest polariserede modtagelse. Gizmodo har samlet over 190.000 anmeldelser fra hjemmesiden Metacritic, hvor anmeldelser omregnes til en karakter på 1-100-skalaen. Det eneste krav var, at en film skulle have mere end 40 anmeldelser, hvilket konstituerede et felt på omkring 9500 film.

Den omfattende beregning er blevet til en top 50 over de mest splittende film, og i Danmark er vi særdeles godt med, når det kommer til at dele anmeldervandene. Lars von Triers ‘Melancholia’ topper listen. Filmen fik ellers en mestendels positiv på Cannes-festivalen, men efter Trier blev bortvist fra festivalen oven på en række uheldige udtalelser ved en pressekonference, fik filmen en noget hårdere medfart.

Nicolas Winding Refns ‘The Neon Demon’ indtager en fjerdeplads, og i dette tilfælde var langt de fleste anmeldere enige, da filmen blev vist på Cannes i 2016. Og længere nede på listen dukker Trier såmænd op igen, denne gang med den kontroversielle ‘Antichrist’.

Årtusindets 20 mest splittende film:
1. ‘Melancholia’
2. ‘The Counselor’
3. ‘Sin City’
4. ‘The Neon Demon’
5. ‘Inception’
6. ‘The Hateful Eight’
7. ’21 Grams’
8. ‘Youth’
9. ‘Under the Skin’
10. ‘Somewhere’
11. ‘The Wolf of Wall Street’
12. ‘The Passion of the Christ’
13. ‘Savages’
14. ‘To The Wonder’
15. ‘I Heart Huckabees’
16. ‘Spring Breakers’
17. ‘Nymphomaniac: Volume I’
18. ‘mother!’
19. ‘Extremely Loud and Incredibly Close’
20. ‘A Million Ways to Die in the West’

Andre film er derimod universelt hyldet eller hadet af anmelderne, og dem har Gizmodo også regnet lidt på.

Listen over de film, anmelderne er mest enige om:
1. ‘Boyhood’
2. ‘Gravity’
3. ‘Moonlight’
4. ‘A Separation’
5. ‘Carol’
6. ‘Get Out’
7. ‘American Splendor’
8. ‘Spirited Away’
9. ‘Midnight in Paris’
10. ‘Dallas Buyers Club’

Læs også: Årtusindets 50 bedste udenlandske film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af