Ezra Miller forklarer, hvordan Dumbledores homoseksualitet er »ekstremt eksplicit« i ’Fantastic Beasts 2’

Ezra Miller forklarer, hvordan Dumbledores homoseksualitet er »ekstremt eksplicit« i ’Fantastic Beasts 2’
Ezra Miller.

Der er endnu en lille måned til, ’Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ ruller over det store lærred, men det holder naturligvis ikke de hurtige Twitter-kritikere fra at fælde dom over filmen. Kritikernes dom handler i denne omgang om, at filmen ignorerer Dumbledores homoseksualitet – i forlængelse af en udtalelse fra filmens instruktør, David Yates, der har bekræftet, det ikke er et fokuspunkt i filmen.

Men det er ikke ensbetydende med, at det ikke fremgår eksplicit, at Dumbledore – som J.K. Rowling selv også efter den sidste Harry Potter-bog bekræftede – er homoseksuel. Således lyder det fra Ezra Miller, der spiller med i ’Fantastic Beasts’-serien som Credence Barebone.

Miller uddyber kritikken, som han finder ganske uberettiget, til Total Film: »For mig lyder det skørt, at alle repræsentationer skal være ens. Personligt synes jeg, at Dumbledores homoseksualitet er ekstremt eksplicit i filmen. Jeg mener – over det hele. Han ser Grindelwald, hans unge elsker, som er hans livs kærlighed; han ser ham i Drømmespejlet. Hvad viser Drømmespejlet dig? Intet mindre end dit hjertes inderligste ønsker. Hvis dét ikke er eksplicit homoseksualitet, ved jeg ikke, hvad er«.

»Folk er nødt til at tage et øjeblik for at anerkende den gave, Jo Rowling gav os. Hun skrev en af de største karakterer i litteraturhistorien, en af de mest elskede karakterer i hele det borgerlige samfund. Og så til slut, da hun havde skrevet serien, sagde hun: ’Nå ja, og han er homoseksuel. Hvad? Bare kom an’. For dét er hun for evigt en gud«.

Pointen med Millers sidste citat understøtter umiddelbart David Yates’ beslutning om ikke at lægge vægt på Dumbledores seksualitet i filmen. Miller slutter dog af med at pointere, at kritikerne burde vente med at hidse sig op, til de rent faktisk har set filmen: »Hvorfor venter du ikke, til du har set filmen, før du snakker lort på Twitter? Eller vent, så I selv kan danne jeres egen mening for én gangs skyld. Lav din egen research. Dan din egen mening«.

’Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ får premiere den 15. november.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af