Danskproduceret Nikolaj Coster-Waldau-thriller får kniven af de internationale anmeldere

Danskproduceret Nikolaj Coster-Waldau-thriller får kniven af de internationale anmeldere
Nikolaj Coster-Waldau i 'Domino'.

Der var lagt i kakkelovnen til noget stort, da instruktørlegenden Brian De Palma (‘Mission Impossible’, ‘Scarface’) lagde vejen forbi København i 2017 for at begynde optagelserne på den internationale thriller ‘Domino’, der har Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen samt andre store internationale navne som Guy Pearce (‘Memento’) og Carice Van Houten (‘Game of Thrones’) og danske stjerner som Søren Malling, Paprika Steen og Nicolas Bro på rollelisten.

Filmen løb dog hurtigt ind i produktionsvanskeligheder, hvor flere på filmholdet blandt andet ikke fik udbetalt deres løn, hvilket fik De Palma til at svine Danmark til. Nu har filmen imidlertid langt om længe fået premiere i USA, hvor den er blevet udgivet på VOD. Men de internationale anmeldere er langt fra imponerende.

Filmen ligger lige nu inde med en tvivlsom score på 26 procent på kritikerhjemmesiden Rotten Tomatoes. New York Post skriver, at det er »sørgeligt at se en stor instruktør på bunden af sin karriere«, mens Indiewire bemærker, at alle karaktererne er så intetsigende, at det »føles som om de er blevet skåret over ved knæene«.

National Public Radio opsummerer filmen som »sjusket venstrehåndsarbejde«. Los Angeles Time skriver, at filmen, udover to neglebidende actionsekvenser, efterlader meget at savne. Anmelderen hæfter sig dog ved produktionsvanskelighederne, som en årsag til, at De Palma ikke har »haft adgang til sin fulde palette«.

‘Domino’ følger den københavnske politibetjent Christian (Coster-Waldau), der sætter ud for at hævne sin partners død ved hænderne på et ISIS-medlem. Snart bliver Christian dog fanget i et spil katten-efter-musen, der involverer en kompromisløs CIA-agent (Guy Pearce). Pludselig må Christian kæmpe for sit eget liv.

Filmen er endnu ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Læs også: Instruktørlegende sviner danskere til efter at have lavet film med Nikolaj Coster-Waldau i København

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af