Robert Downey Jr. fortæller om livet efter Marvel i nyt videointerview

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Over de sidste 11 år har Robert Downey Jr. inkarneret verdens mest populære superhelt, Iron Man. Han har ganske vist fundet tid til andre ikoniske blockbusterroller undervejs, blandt andet i Guy Ritchies ‘Sherlock Holmes’-film, men det er nu engang rollen som den flabede tech-milliardær med et superheltehjerte af guld, der har sikret Downey Jr. sit helt store comeback.

Nu fortæller den dobbelt Oscar-nominerede skuespiller, hvordan han griber livet efter Marvel an. I et videointerview med Sam Jones’ ‘Off Camera’ fortæller den populære skuespiller, at han er helt klar til at lægge superheltedragten bag sig, selvom Marvel-oplevelsen har været positiv:

»Jeg havde et utroligt 10 år langt samarbejde, der var kreativt stimulerende. Det var virkelig, virkelig, virkelig hårdt arbejde, og jeg dykkede meget dybt ned i mig selv, men alligevel er jeg aldrig blevet tvunget til at udforske, hvad der kommer til at udgøre mit kreative og personlige liv efter det her (Marvel, red.)«, indleder skuespilleren, der slår fast, at han befinder sig i en ny fase af både karriere og privatliv.

Han fortæller også, at det har været udfordrende at spille den samme karakter i så lang en periode, fordi der til tider var fare for, at karakteren ville smitte af på ham selv.

»Ved at skabe, associere med og være i synenergi med Tony Stark og Marvel universet… og ved at være en god firmamand, men samtidig have være lidt ukonventionel og kreativ og så deltage i alle de her andre partnerskaber, var der et tidspunkt, hvor det var lidt ligesom, når hundeejere begynder at ligne deres kæledyr. Nogle gange trak jeg mig tilbage og sagde: ‘Lad mig stoppe, lad mig trække mig væk fra den her arketype og se, hvor jeg står’. Det kan virkelig gøre en disorienteret«.

I interviewet betoner Robert Downey Jr. også, hvor vigtigt det er at være i stand til at adskille sig selv fra rollen, selvom det til tider har været udfordrende.

»Det første, man lærer på teaterskolen er æstetisk distance: Jeg er ikke det her stykke, jeg fremfører. Jeg er ikke karakteren i ‘The Fantasticks’. Jeg er ikke Will fra ‘Oklahoma’. Æstetisk distance er ens første opgave. Jeg er ikke mit arbejde. Jeg er ikke lig med det, jeg lavede med det filmstudie. Jeg er ikke lig med den periode, hvor jeg spillede den her karakter. Og det er ikke fedt, for barnet i os alle vil gerne være sådan: ‘Nej! Det kommer altid til at være ligesom på sommerlejren, hvor vi holder i hånd og synger kumbaya. Gør det ikke?’ Men sådan er det jo ikke«.

Den første rolle, vi kommer til at opleve Robert Downey Jr. i efter Marvel er som Dr. Doolittle i ‘The Voyage of Doctor Doolittle’, der genforener skuespilleren med Tom Holland næste år. Dernæst kan vi se frem til at se ham i Jamie Foxx’ instruktørdebut ‘All-Star Weekend’, mens han også vender tilbage som Sherlock Holmes i ‘Sherlock Holmes 3’.

Læs også: Robert Downey Jr. har tjent svimlende på ‘Avengers: Endgame’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af