Casper Christensen: »Når man har brugt 14 år på at spille skiderik, er det ikke altid nemt«

I den nye serie ’Undskyld, Norge’ spiller Casper Christensen Casper Christensen, der refererer til Casper Christensen fra ’Klovn’. Forvirret? Det er hovedpersonen ikke selv, om end han erkender, at den langvarige leg med hans persona har haft konsekvenser.
Casper Christensen: »Når man har brugt 14 år på at spille skiderik, er det ikke altid nemt«
Foto: Rune Bendiksen

Midt i den moderne del af Oslo troner et af de dyreste hoteller i Norge. Her er Casper Christensen blevet indlogeret af hotelejer Petter Stordalen, som han spiller sammen med i den kommende serie ’Undskyld, Norge’.

Der er en dunkel og rolig stemning i det hjørnelokale, hvor Casper Christensen har trukket sig tilbage. Journalister og marokkanske puder omkranser en af Danmarks største komikere, der har kamufleret sig i en armygrøn t-shirt, mens armene stort set er tildækket af små og store tatoveringer. Han føler sig efterhånden nøgen de steder, han ikke har permanent blæk på kroppen, siger han.

Casper Christensen har kastet sig over et nyt projekt. Denne gang i selskab med Viaplay og Norge, hvor endnu et Casper Christensen-alterego har en hovedrolle. Og hold lige fast, for nu bliver det svært at finde rundt i: Casper Christensen spiller en karakter, der spiller Casper i ’Klovn’. Så i løbet af serien refererer han altså til Casper-karakteren i den ikoniske TV 2-serie.

Den danske komiker har ladet sig inspirere af ’Skam’, hvor formatet var korte afsnit, der skal anspore lysten til at se videre, og de medvirkende er primært norske komikere og kendte, fra skakstormesteren Magnus Carlsen til partykongen Sverre Goldenheim og Ulrikke Falch fra netop den norske ungdomssucces.

(Foto: Viaplay).

Casper Christensen vurderer, at den nye karakter er den, som han minder mindst om i sin efterhånden lange karriere.

»Han er mere vanvittig og ’ussel’. I ’Klovn’ har Casper altid mange penge og succes. Så kan han godt være en skiderik, men det kører for ham. Det er det, vi godt kan lide. Ham her er meget selvglad, men mere blåøjet. Det går ikke, det han laver. Det er ren damagecontrol. Han har ikke nær så mange penge, det kører mere usselt nedad. Han er mere syg, for han gør mere vanvittige ting i forsøget på succes«, siger den virkeligt virkelige Casper Christensen.

Casper i tredjeperson

I seriens mockumentary-format følger vi Casper Christensen, der efter en række metoo-skandaler har brændt sine broer i Danmark. Derfor forsøger han at slå igennem i Norge, hvor han hurtigt indser, at han på trods af ’Klovn’s succes i Norden ikke har den samme stjernestatus som i hjemlandet. 
Ligesom ’Klovn’ er serien meget improvisatorisk. Der er ingen nedskrevne replikker eller prøver. Kameraet ruller konstant, og dialogen skal falde naturligt. På den måde håber og tror Casper Christensen, at det bliver ekstra sjovt – og ekstra pinligt.

Formålet med serien er at portrættere et menneskes fald. Ifølge hovedpersonen handler serien om mænd, der ikke er i stand til at gå fra at være ung til voksen. Han har flirtet med temaet i ’Klovn’, men denne gang går han all-in.

»Når man er 50, må man gerne slå over og være voksen, men det er svært for den her Casper. Når man har fået meget succes, der er kommet lidt for nemt til én i 30’erne, bruger man ikke 40’erne til at stoppe op og vende rundt. Man fortsætter bare. Det er pinagtigt og dermed morsomt at kigge på«.

(Foto:Viaplay)

Jeg kender dig ikke og har aldrig mødt dig før. Alligevel føler jeg, at jeg kender dig, når jeg har fulgt dig i snart 30 år. Det er svært at forholde sig til, at det ikke er dig, vi ser på skærmen. Giver det mening?
»Det møder jeg ofte, og det er 100 procent min egen skyld. Men jeg er ikke selv i tvivl om, hvad der er hvad. Det er tredjeperson for mig. Når Frank og jeg arbejder med manusser, taler vi også om Frank og Casper i tredjeperson. Det er karakterer, vi tager på os. Selvfølgelig opstår det af en side eller del af en selv, men med årene har det fjernet sig mere og mere fra virkeligheden, fordi jeg trods alt bliver ældre«. 

Ja, når man følger med i offentligheden, kan man også få et indtryk af, at du som menneske har været igennem en udvikling. Bliver forskellen mellem dine karakterer og dig som person større?
»Jeg har en personlig glæde ved, at adskillelsen bliver større. Men jeg kan godt mærke, at det har slidt på mig. Jeg vil ikke sige, at jeg ikke bliver taget alvorligt – det gør jeg, men det er klart, at når man har brugt 14 år på at spille skiderik, er det ikke altid nemt. Folk kunne slet ikke forholde sig til, at jeg nu kun spiser plantebaseret. Det er i strid med den måde, de ser mig på. De troede, at det var et nummer, og at jeg tog pis på dem. Jeg kan godt mærke, at jeg synes, det er ærgerligt at være sådan et misforstået menneske. Men jeg er selv uden om det, og jeg har også haft glæde ved det«.

Det, folk vil se

Hvordan minder du mest om karakteren i ’Undskyld, Norge’?

»Jeg kan se sider af mig selv, som jeg har været. Den del af serien, hvor han er talkshow-vært i Danmark, kan jeg godt genkende. Jeg synes jo, at jeg var the king of the world, men egentlig var jeg i fjernsynet i 25 minutter en gang om ugen. Derudover kan jeg godt huske, hvordan det var at prioritere arbejde og penge over alt andet«.

Har du lyst til at forsøge dig med at spille andet end ‘dig selv’?

»Du så selv, hvordan dét gik med ’Dan Dream’! Jeg er ikke skuespiller, og jeg skal ikke leve af det og gud ske tak og lov for det, for jeg ville have svært ved at komme af med den karakter. Det er ikke noget, jeg spekulerer i, fordi jeg godt kan lide at spille det. Samtidig har det vist sig, at det er det, folk helst vil se«.

Er du bange for, at du har malet dig selv op i et hjørne i forhold til de roller, som du får tildelt?
»Jeg tænker slet ikke over, at det er svært at komme ud af rollen. Der er da en side af mig, der godt kunne tænke sig at lave et show, hvor jeg kan vise, hvem jeg i virkeligheden er. Men det er rent forfængeligt, hvor jeg kan fortælle folk, at jeg faktisk også har noget andet at byde på. Jeg er ikke bange for, at det har skadet skuespildelen, fordi den del var alligevel ikke blevet til noget«.

‘Undskyld, Norge’ får premiere 26. august på Viaplay og TV3.

Læs også: Casper og Frank om ny stil i ‘»Vi blev trætte af at se 45-årige mænd løbe rundt i bar røv«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af