Matthew McConaughey er blevet universitetsprofessor

Matthew McConaughey er blevet universitetsprofessor
Matthew McConaughey i Harmony Korines 'Beach Bum'.

Studerende på University of Texas, Austin kan være heldige at støde på ingen ringere end Matthew McConaughey, når de vandrer rundt på campus. Endnu heldigere er de, der har fået en af de eftertragtede pladser på faget ’Script to screen’, hvor underviseren er Mr. McConaughey i egen høje person.

Og nej, der er ikke tale om research til en filmrolle. Skuespilleren er nemlig blevet fastansat som ’Professor of practice’ ved universitetets afdeling for radio, tv og film. Afdelingen er særlig kendt for at hyre undervisere, som ikke nødvendigvis er uddannede forskere, men i stedet har mere praktisk erfaring. Og det må man jo sige, at skuespilleren har.

Oscar-vinderen er dog ikke ny på universitetet. Han har de seneste fire år været gæsteforelæser ved flere lejligheder og har selv en universitetsgrad i film fra 1993 fra selvsamme universitet.

Tilbage i 2017 fortalte han i et interview med Texas Monthly, at hans mål med undervisningen var at koge de mystiske elementer fra filmproduktion ned til en konkret videnskab. En videnskab som indeholder samarbejde, passion og åbenhed.

Med faget ’Script to screen’ tager McConaughey udgangspunkt i sine egne film og giver de studerende et unikt indblik i filmproduktion. Det kommende semester byder blandt andet på en grundig analyse af produktionen af nyklassikeren ’Mud’ med et besøg af instruktøren Jeff Nichols. Derudover er McConaugheys kommende film ’The Gentleman’ også på semesterplanen.

Den studerende Maryanne Maxwell, som også blev interviewet til Texas Monthly, mener, at hans undervisning er helt i top: »Han smider bare den ene visdoms-bombe efter den anden. Det er ligesom, da han holdt sin takketale ved Oscar-uddelingen. Det er bare sådan, han snakker«.

Ifølge The Guardian har universitetet udtalt om McConaugheys undervisning, at han er yderst respekteret blandt de studerende for sin villighed til at arbejde med dem uden for undervisningslokalet.

Læs også: Forklædt Matthew McConaughey får folk til at ryge fake hash på gaden

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af