’Minkavlerne’: TV 2’s stjernebesatte komedieserie er bedst, når den er bestialsk

’Minkavlerne’: TV 2’s stjernebesatte komedieserie er bedst, når den er bestialsk
Ruben Søltoft i 'Minkalverne'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Der er stort komisk potentiale i rollebesætningen til ’Minkavlerne’, hvori nogle af den danske comedybranches største navne leger med: Mick Øgendahl, Ruben Søltoft, Frank Hvam, Julie Rudbæk og, af den lidt ældre skole, Niels Hausgaard og Kirsten Lehfeldt. Derfor er det desværre også påfaldende, hvor få gange TV 2 Zulus nye komedieserie bliver rigtigt sjov.

Handlingen kredser om en nordjysk minkfarm, som forvaltes af brødreparret Allan (Jonas Mogensen) og Martin (Kasper Gross). De har overtaget biksen fra deres aldrende far (Hausgaard), som ikke er helt tilfreds med deres ledelse. Hvad han ikke ved er, at økonomien er skrantende, hvorfor sønnerne og moren (Lehfeldt) har investeret i en containerfuld ulovligt sprængstof til videresalg.

Et af miniseriens problemer er de uoriginale karakterer, som hovedforfatterne Jonas Mogensen og Kasper Gross har sammensat – eksempelvis de to uduelige bondeknøse, som de selv spiller. Et andet er deres hjemvendte bror Jakob (Ruben Søltoft), der optræder som en gennemtærsket parodi på en humaniorastuderende, som aldrig bliver færdig med sit speciale.

Frank Hvams karakterer er en positiv undtagelse. Man mindes hans gyldne Mandril-dage, når han gør sig som landsbypræsten Per, der bliver overstadigt glad for at se sin gamle konfirmand, Jakob. Desuden har han det med ubevidst at trodse sin tavshedspligt, når det over frokostbordet vælter ud af ham med afsløringer om byens kirkegængere, der har søgt hjælp hos ham – inklusive Jakobs, viser det sig, alkoholiske mor.

Jonas Mogensen, Kasper Gross og Mick Øgendahl i ‘Minkavlerne’. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Det er dog sigende, at Per først indtræder i afsnit 2, for det er specielt første afsnit, der fremstår stivt og forceret, når karakterrelationer og konflikter skal etableres. Instruktør Nikolaj Steen, som også for nylig var aktuel på DR3 med ’10 år senere’, formår her ikke at få en naturlig kemi ud af sine skuespillere. Der er eksempelvis ikke meget gods i den begyndende flirt mellem humaniora-Jakob og Pers hidtil ukendte datter Maria (Anna Stokholm).

Serien er sjovere, når den er mest bestialsk – hvilket også passer godt til den knap så velansete minkavlerindustri.

Det går mest udover Rene, en ynkelig sælger fra Ringsted spillet af Mick Øgendahl. Da Allan en nat forveksler ham med en ulovligt indtrængende dyreaktivist, skyder han ham i overarmen, og i stedet for at stå til ansvar for misforståelsen, gemmer han den blødende mand i førnævnte krudtcontainer.

Man kan håbe på, at mishandlingen af stakkels Rene tages endnu længere ud. Når tiltagende psykopatiske Allan efterfølgende flytter Rene over i »afliveren«, som bruges til at kvæle uregerlige mink med gas, mens Martin forsøger at tale brormand til fornuft, er det i hvert fald ganske underholdende – lidt på samme måde som det voldelige ’Landmandssønnerne & Far’-segment i ’Drengene fra Angora’.

Måske bliver ’Minkavlerne’ mere underholdende, når der kommer tilsvarende mere fut i kidnapningsplottet. I de indledende afsnit er der dog for mange komiske forbiere, til at man lader sig medrive af det landlige univers.


Kort sagt:
En imponerende række danske komikere medvirker i TV 2 Zulu-serien ’Minkavlerne’, der dog kun glimtvis indfrier potentialet.

Anmeldt på baggrund af de to første afsnit.

Læs også: Kirsten Birgit fortæller uhyggelige krænkelseshistorier i herlig Zulu Comedy Galla-sketch

Tv-serie. Hovedforfatter: Jonas Mogensen og Kasper Gross. Medvirkende: Jonas Mogensen, Kasper Gross, Mick Øgendahl, Frank Hvam, Ruben Søltoft, Kirsten Lehfeldt, Niels Hausgaard, Anna Stokholm, Bodil Jørgensen, Julie Rudbæk m.fl.. Spilletid: 8 afsnit á 25 min.. Premiere: Nyt afsnit hver mandag på TV 2 Zulu og TV 2 Play
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af