Det skal du se i biografen i december – fra Daniel Craig på mordmysterie til ultrarost Guldpalmevinder

Selvom 2019 snart lakker mod enden, har vi stadig en lang række af årets mest ventede film til gode.
Det skal du se i biografen i december – fra Daniel Craig på mordmysterie til ultrarost Guldpalmevinder
Lisa Carlehed og Victoria Carmen Sonne i 'Psykosia'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’En hvid, hvid dag’

Den danskuddannede islandske instruktør bag Bodilvinderen ’Vinterbrødre’, Hlynur Pálmason, skal forsøge at leve op til en af de mest skelsættende debuter i dansk film. Det gør han med filmen ’En hvid, hvid dag’, som fortæller historien om en mand (Ingvar Sigurðsson), der har mistet sin kone i en bilulykke. Efter hendes død er han plaget af sorg, og da han erfarer, at hun muligvis havde en affære, bluser lysten til at tage hævn op i ham. Filmen fik store roser i kølvandet på verdenspremieren på Cannes-festivalen.

Premiere 5. december.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Knives Out’

Hvis man er klar på et manieret spil Cluedo med et komisk twist, er den nye mysteriefilm fra Rian Johnson (‘Brick’, ‘Looper’, ‘The Last Jedi’) julemånedens must see. Christopher Plummers hovedrige krimiforfatter dør dagen efter sin 85-års fødselsdag, hvorefter hele hans farverige familie er mistænkt. Det er op til Daniel Craigs detektiv Benoit Blanc at finde den skyldige, og han kan vælge mellem stjernekendinge som Jamie Lee Curtis (’Halloween’), Toni Collette (’Hereditary’), Don Johnson (’Django Unchained’) samt unge Katherine Langford (’13 Reasons Why’). Craigs detektiv Blanc assisteres desuden af ’Atlanta’-stjernen Lakeith Stanfield.

Premiere 5. december.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Harpiks’

Midt i en skov på en næsten øde dansk ø lever pigen Liv i harmoni med naturen med sin far Jens og sin store sengeliggende mor, spillet af henholdsvis Peter Plaugborg (’Vinterbrødre’) og Sofie Gråbøl. Derudover pynter både Ghita Nørby og Amanda Collin i den danskuddannede newzealænder Daniel Borgmans meget alternative adaptation af Ane Riels bestseller ’Harpiks’. Familien har i sin tid iscenesat datterens død for at undgå tvangsfjernelse, men så småt forstyrres deres naturdyrkende paradis af et familiebesøg, der får Livs nysgerrighed til at blomstre.

Premiere 12. december.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sorry We Missed You’

Ken Loach »sætter med en mesters klarsyn fingeren på de ømmeste punkter på samfundskroppen anno 2019«, lød roserne fra vores filmredaktør i kølvandet på filmens visning ved årets Cannes-festival. Det seneste skud fra den 82-årige Loachs realismestamme, skrevet af hans faste partner Paul Laverty, er fortællingen om arbejderparret Abbie og Ricky Turner, der kæmper for at få familielivet til at hænge sammen under arbejdsforhold, der siden finanskrisen i 2008 har besværet deres tilværelse. Sammen med Boots Rileys mere syrede arbejderfortælling, ’Sorry to Bother You’, udnævnte vi tidligere i år filmen til en af årtiets vigtigste.

Premiere 12. december.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Star Wars: The Rise of Skywalker’

Endelig er vi nået til det længe ventede, niende og angiveligt sidste kapitel i Skywalker-sagaen. Udover det nye unge cast bestående af Daisy Ridley, Oscar Isaac, John Boyega og Adam Driver byder ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ også på gamle kendinge i form af prinsesse Leia (skabt af tidligere ubrugt materiale af den nu afdøde Carrie Fisher) og Billy Dee Williams, som er tilbage i rollen som Lando Calrissian for første gang i 37 år. J.J. Abrams er tilbage i instruktørstolen, og der er i den grad lagt op til en episk finale.

Premiere 18. december. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Honey Boy’

Shia LaBeouf kan tilføje titlen som spillefilmmanuskriptforfatter til cv’et med det selvbiografiske drama ’Honey Boy’, hvori han også påtager sig at spille rollen som sin egen alkohol- og heroinmisbrugende far. Filmen fortæller historien om LaBeoufs barndom og oplevelser med gennembruddet i en stor Hollywood-blockbuster (‘Transformers’). I rollen som en ung Shia finder vi henholdsvis Noah Jupe (’A Quiet Place’) og Lucas Hedges (’Manchester by the Sea’).

Premiere 19. december.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Psykosia’

Spillefilmdebuten fra instruktør Maria Grathø har en fortrinlig trio af kvindelige talenter bestående af Victoria Carmen Sonne (‘Holiday’), Trine Dyrholm og norske Lisa Carlehed (’Til vi falder’) i centrum for fortællingen, der udspiller sig på et psykiatrisk hospital. Overlægen Klein inviterer den unge forsker Viktoria til at undersøge den psykotiske patient Jenny. Mange dybe samtaler mellem Viktoria og Jenny i måneskinnet binder dem sammen, dog farves relationen af netop psykosens altoverskyggende tilstedeværelse.

Premiere 19. december.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Cats’

Den mystiske og skæbnesvangre præmis for Broadway-fortællingen om kattene The Jellicles er baseret på en fortælling af T.S. Eliot. På en enkelt nat har de feline væsner mulighed for at blive genfødt i kattehimlen. Mange har nok hørt glimt af musicalklassikeren »Memory, all alone in the moonlight«, der indkapsler historiens outrerede melankoli. Tom Hoopers (’Les Miserables’) filmversion er blevet hånet fra første trailer, da det ud fra første indtryk virker super mærkeligt at se genkendelige stjerner fra Judi Dench til Jason Derulo og Idris Elba som kattelignende mennesker. I slutningen af december finder vi så ud af, om man kan vænne sig til det, når filmen først går i gang.

Premiere 25. december.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Parasite’

I ’Parasite’ følger vi en fattig familie, som udover et arbejde med at samle pizzabakker lever som snyltere på fuld tid. En dag lærer de den velstående Park-familie at kende, og lige så stille begynder den fattige familie at afløse den rige familiens mange tjenestefolk. Den koreanske mester Bong Joon-ho (‘The Host’, ’Snowpiercer’) modtog tidligere i år Den Gyldne Palme ved Cannes Film Festival, ligesom filmen også strøg ind i top 10 på vores liste over årtiets vigtigste film. Den er også på tale til en lang række Oscar-nomineringer og ikke kun i det eksotiske felt for bedste internationale film.

Premiere 25. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af