Dit Netflix-abonnement bliver måske snart dyrere

Dit Netflix-abonnement bliver måske snart dyrere
El og vennerne i Netflix' 'Stranger Things'. (Foto: Netflix)

Vil du også fremover kunne binge løs af Netflix’ mange originaltitler som ‘Ratched’, ‘Stranger Things’ og ‘The Crown’? Ja, så kan du måske godt forberede dig på at finde et par ekstra knaster frem, da streamingtjenesten meget vel kan gå hen at blive dyrere i den nærmeste fremtid.

Det vurderer finansanalytikeren Alex Giaimo fra Wall Street-firmaet Jefferies, som har noteret sig en ændring i Netflix’ måde at italesætte prisstigninger på.

»Efter en ændring i sprogbrugen vedrørende prissætningen i andet kvartal, tror vi, at en potentiel stigning er en sandsynlighed i den nære til middelnære fremtid. I første kvartal sagde Netflix, at de ikke »ikke engang tænkte på prisstigninger«, mens sprogbrugen i andet kvartal var mere åben«, forklarer Giaimo i et skriv til Jefferies’ klienter, som amerikanske Deadline i går fik fat i.

Mens størstedelen af filmverdenen har ligget i knæ under coronavirussens hærgen, er Netflix’ dominans kun blevet styrket: Streamingtjenesten fik i første halvdel af 2020 cirka 26 millioner nye abonnenter og nærmer sig nu 200 millioner brugere.

I modsætning til flere andre streamingtjenester er Netflix som bekendt reklamefri. Den eneste måde, streamingtjenesten kan øge sine indtægter på, er derfor ved at hæve priserne, og da andelen af amerikanske brugere ikke længere vokser på samme vis som på det internationale marked (givetvis fordi, det amerikanske marked efterhånden er noget nær støvsuget), ville det ikke være underligt, hvis Netflix supplerer indtægterne med en prisstigning.

En sådan prisstigning vil muligvis få nogle brugere til at hoppe fra, men da Netflix fortsat er et kvantespring foran konkurrenterne, hvad angår økonomi og dermed også muligheden for at lokke brugere med et bredt udbud af originalt indhold, er det formentlig ikke noget, der vil give mange krusninger på overfladen.

Giaimos spekulationer er imidlertid endnu lige præcis dét; spekulationer. Netflix har endnu ikke tilkendegivet, at de vil hæve priserne. Som en krølle på historien meldte Disneys streamingtjeneste Disney+ ud sidste år, at deres abonnementspris vil holde sig under Netflix’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af