’Rogue’: Løvemor jagter Megan Fox i bizar belejringsfilm

’Rogue’: Løvemor jagter Megan Fox i bizar belejringsfilm
'Rogue'. (Foto: Lionsgate.)

I 2010 fik Megan Fox sparket fra ’Tranformers’-filmene på grund af hendes sammenligning mellem instruktøren Michael Bay og en vis, jødehadende diktator. Samtidig gjorde Steven Spielberg og George Lucas medstjernen Shia LaBeouf klar til at blive den næste Harrison Ford.

I dag er LaBeouf sendt i mere eller mindre permanent karantæne på grund af vold mod ekskæresten FKA Twigs, mens den tidligere forhadte model og skuespiller forsigtigt har vist ansigtet frem foran kameraet igen. M.J. Bassetts belejringsfilm ’Rogue’ er således den første film med Fox som trækplaster siden Karyn Kusawas moderne kultklassiker ’Jennifer’s Body’ fra 2009.   

I ’Rogue’ spiller hun den hårdføre Sam, der sammen med sin gruppe af lejesoldater er sendt langt ud på Sydafrikas savanne for at redde guvernørens datter. Da den lokale Al-shabab-milits tvinger dem på flugt, finder de ly på en forladt løvegård, hvor en arrig løvemor stadig skulker rundt på rov efter blodig hævn og menneskekød. 

Som Megan Fox selv har instruktør M.J. Basset et broget omdømme. Selvom film som ’Silent Hill: Revelations’ fik bank af kritikere såvel som publikum, er hendes bizarre, fandenivoldske tilgang til genreværk immervæk mere fascinerende end kedelig. Med ’Rogue’ har hun lavet sin til dato stærkeste film, der dog fra tid til anden bringes i knæ af instruktørens gavmilde brug af dårlige cgi-effekter, vilde tonale stemningssvingninger og latterfremkaldende ringe dialog. Det er med andre ord de gode intentioner og en grundlæggende stærk idé i centrum snarere end udførslen, som fører filmen på sikker grund.

Megan Fox i ‘Rogue’. (Foto: Lionsgate.)

At placere en af naturens farligste jægere mellem to desperate militærgrupper er godt tænkt og udspiller sig i nogle af filmens bedste øjeblikke, da den lokale milits endelig finder frem til gården. En af Sams lejesvende rækker sejrrigt en Garand, han har fundet i udeskuret, op over hovedet og bliver prompte slået i gulvet af den arrige løve. Senere, da selvsamme soldat ligger såret for døden, omringet af fjendtlige soldater, hopper rovdyret op som en klovn af en æske og mæsker sig i kødet fra de forvirrede mænd.

Løven er er blot lavet med ugudeligt ringe computereffekter, der får en til at sukke nostalgisk efter film som ’The Mummy’ og ’Van Helsing’. Det bliver for alvor et problem, når man insisterer på at holde kameraet på dyret, eller når løven skal forestille at være i fuld firspring.

Filmen har store ambitioner om at bruge genren til at belyse dyremishandling og de usmagelige løvegårde, hvor krybskytter opdrætter løver med formålet at slagte og udstille dem. Men det er mere hovedrystende komisk end forargende, når de kyniske lejesoldater pludselig bryder ud i lange monologer om de ondsindede kolonister og krybskytter. Helt bizart bliver det, da guvernørens datter ud af ingenting retter den moralske indignation mod en tidligere børnesoldat af Al-Shabab, som har skiftet side. Eller da den muslimske skurk ganske umotiveret fortæller et af sine gidsler om vestlig racisme og islamofobi.

Nogen Claire Denis er M.J. Bassett ikke. Men når actionen kører for fuldt tryk, er det svært at klandre filmen for det. I det mindste har den ambition og hjertet på det rette sted.


Kort sagt:
Megan Fox er tilbage som frontfigur i denne underholdende actionbasker, hvor udførslen ikke helt kan følge de imponerende ambitioner til dørs.

’Rogue’. Film. Instruktion: M.J. Bassett. Medvirkende: Megan Fox, Philip Winchester, Greg Kriek. Spilletid: 106 min. Premiere: Kan ses på Blockbuster og Viaplay.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af