Musikken til HBO’s ’The White Lotus’ var tiltænkt som samarbejde med Kanye West

Musikken til HBO’s ’The White Lotus’ var tiltænkt som samarbejde med Kanye West
'The White Lotus'. (Foto: HBO)

Sommerens største seriesensation var ’The White Lotus’ på HBO. Og en af de ting, der øjeblikkeligt gjorde indtryk på mange seere, var miniseriens meget særprægede musicscore komponeret af Cristobal Tapia de Weer

Den chilenske komponist afslørede for nylig til Broken Record Podcast, at de dragende toner dog faktisk startede som en ide til et samarbejde med Kanye West. West havde således kontaktet Tapia de Weer i forbindelse med et Nike-projekt, som rapperen arbejdede på.

»Jeg tog hen til det sted, hvor han (West, red.) arbejder og prøvede at finde ud af, hvad han ville«, fortæller komponisten, og siger endvidere, at det var svært at få en ide om, præcis hvad West ønskede, fordi musikeren »altid taler om en million ting på samme tid.«

Gennem samtalerne fandt Tapia de Weer frem til de elementer, der senere skulle blive til ’The White Lotus’-scoret. Da han endelig knækkede koden til at kombinere en række optagelser af stemmer, der messer, og yoga-inspireret musik, vidste han, at han havde ramt »guld«.

I mellemtiden var der imidlertid opstået problemer med samarbejdet med West, der var begyndt at fyre folk fra projektet: »Det var et stort rod«, forklarer Tapia de Weer i podcasten.

I sidste ende kontaktede West aldrig komponisten for at høre musikken, men intet er så skidt …:

Da folkene bag ’The White Lotus’ hyrede Tapia de Weer, blev det hurtigt klart for både ham og serieskaberen Mike White, at tonerne ville passe perfekt til seriens mystiske, lettere foruroligende atmosfære:

»Det er musik, der får dig til at føle, at der kommer til at ske en form for menneskeofring … Cristobel nailede den«, fortæller Mike White.

’The White Lotus’ kan ses på HBO. Sæson to er blevet bekræftet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af