Disse film og serier skal du streame i januar: Fra ‘Doggystyle’ til ‘Harry Potter’-gensyn

Et nyt år truer, men streamingtjenesterne er klar til at tage godt imod dig med en række spændende nye film- og serietitler i januar. Vi guider dig til månedens mest interessante premierer på sofaen.
Disse film og serier skal du streame i januar: Fra ‘Doggystyle’ til ‘Harry Potter’-gensyn
'Doggystyle' sæson 3 på DR.dk. (Foto: Valdemar Cold Winge Leisner)

‘Doggystyle’ sæson 3

Den mest populære DR3-fiktionsserie til dato er Anna Emma Haudals ‘Doggystyle’ om københavnersnobben Astas returløb til hjemstavnen i Odsherred.

I sæson 2 skulle Asta forlige sig med tanken om, at livet i udkantsdanmark ikke blot var et pitstop, og sæsonen sluttede ganske vist perfekt med Asta og Jose på vej på backpackertur, men også med en række uafklarede spørgsmål, som vi nu glæder os til at få svar på, når serien vender tilbage.

vores podcast Soundvenue Streamer fortalte Anna Emma Haudal i slutningen af 2019, at hun betingede sig et større budget, hvis hun skulle lave en sæson 3. Og noget tyder altså på, at hun har fået det, som hun vil have det.

1. januar på DR.dk.

‘Harry Potter’-genforeningen på HBO Max.

‘Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts’

Efter forårets exceptionelt hypede ‘Friends’-reunion blænder HBO Max nu op for endnu en genforening af de helt store – hvis ikke den største, vil mange formentlig mene.

Den 1. januar samles (næsten) hele ‘Harry Potter’-familien nemlig for første gang siden den sidste film fik premiere i 2011, og der er lagt i kakkelovnen til en hjerternes nostalgifest på Hogwarts til at forsøde dine tømmermænd.

på gæstelisten er naturligvis både Daniel RadcliffeEmma Watson og Rupert Grint, såvel som snart sagt hver en anden større HP-VIP, man kan komme i tanke om, fra Matthew Lewis (Neville, som ses i teaseren) til Gary Oldman (Sirius Black), Ralph Fiennes (Voldemort) til Tom Felton (Malfoy) og Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange).

Med to bemærkelsesværdige undtagelser: I teaseren glimrer Michael Gambon aka. selveste Dumbledore og Maggie Smith aka. Professor McGonagall ved deres fravær. Men måske Hogwarts’ elskede rektor og Gryffindors ‘klasselærer’ har et es i ærmerne?

1. januar på HBO Max.

Zendaya og Hunter Schaeffer i ‘Euphoria’ sæson 2. (Foto: HBO Max)

‘Euphoria’ sæson 2

»Når du er ung, føles alt så permanent«, siger Zendayas hovedkarakter Rue i en voice-over i traileren til anden sæson af HBO Max’ ungdomsserie ’Euphoria’. »Men som du bliver ældre, går det op for dig, at intet er permanent, og at alle, du elsker, kan glide væk«.

Serien, hvis første sæson fik premiere helt tilbage i 2019, blev som så mange andre titler ramt af coronaforsinkelser, hvorfor skaberen Sam Levinson og hovedrolleindehavere Zendaya og Hunter Schaeffer i stedet optog en nedbarberet, men ikke desto mindre følelsesmæssig intens ‘Euphoria’ special i to dele, der fik premiere i december sidste år.

Nu er anden, fulde sæson så klar. Og highschool-stofmisbrugeren Rues (Zendaya) liv er ikke just blevet mindre kompliceret eller dramatisk, efter at hun og kæresten Jules (Schaeffer) slog op.

10. januar på HBO Max.

‘Chosen’. (Foto: Netflix)

‘Chosen’

Med ‘The Rain’, ‘Equinox’ og ‘Nisser’ er der allerede skabt en tradition for danske Netflix-serier med overnaturlige understrømme, og den kommende ‘Chosen’ fortsætter tendensen.

Serien blander coming of age og science fiction med udgangspunkt i byen Middelbo, der for 17 år siden blev verdensberømt, efter en meteor slog ned.

Men var det virkelig en meteor? Den unge Emma kommer på sporet af sandheden om nedslaget, der tilsyneladende inkluderer besøg fra rummet …

Bag ‘Chosen’ står Jannik Tai Mosholt og Christian Potalivo, der også stod bag både ‘The Rain’ og ‘Nisser’, mens Kaspar Munk, der senest instruerede ‘Kamikaze’ hos HBO, sidder i instruktørstolen.

Rollelisten er et overflødighedshorn af spændende nye ansigter. I biroller blandt andre Andrea Heick Gadeberg og Albert Rudbeck Lindhardt, som vi begge så i ‘Retfærdighedens ryttere’ (og sidstnævnte også i ‘Druk’) sidste år.

Og i hovedrollen som Emma det helt nye navn Malaika Berenth Mosendane, der indtil nu kun har haft et par afsnit af ‘Sommerdahl’ på cv’et foruden teaterroller.

27. januar på Netflix.

‘The Tender Bar’. (Foto: Screenshot fra trailer)

‘The Tender Bar’

George Clooney har efterhånden en lidt broget instruktørkarriere bag sig, fra de tidlige højdepunkter ‘Confessions of a Dangerous Mind’ og ‘Good Night and Good Luck’ til senere metervarer som ‘Suburbicon’ og ‘The Midnight Sky’.

Nu er han klar med sin nye film, ‘The Tender Bar’, der har Ben Affleck i rollen som en onkel Charlie, der normalt står bag den lokale bar, men bliver en faderfigur for en ung dreng (Daniel Ranieri), der lever under fattige kår med sin mor, men har en betragtelig interesse for at læse og skrive.

Filmen følger forholdet over en årrække, og i den ældre version spilles drengen af Tye Sheridan (’Ready Player One’).

 7. januar på Amazon Prime.

‘Derek DelGaudio’s In & of Itself’ på Disney+. (Foto: Disney+)

‘Derek DelGaudio’s In & Of Itself’

Forbered dig på et meget anderledes tryllekunstnerportræt, når den amerikanske performer Derek DelGaudio undersøger, om selve hans egen såvel som vores identitet er lidet andet end en tryllekunst – en illusion.

Instruktør Frank Oz (’Bowfinger’, ’The Stepford Wives’) og Disney+ været overmåde hemmelighedsfulde omkring filmen, og beskriver den som »en ny form for digt«

31. januar på Disney+.

‘Ida tager ansvar’ på Viaplay. (Foto: Viaplay)

‘Ida tager ansvar’

I Viaplays originalserie ‘Ida tager ansvar’ følger vi den psykologistuderende Ida (Elli Rhiannon Müller Osborne fra ’Utøya’), som ikke kan slippe tankerne om terrorangreb. Ida ser farer overalt – og da hun møder den indelukkede Axel (Arthur Hakalahti fra ’Hjem til jul’) bliver hun overbevist om, at han planlægger et skoleskyderi.

Serien er baseret på Kjersti Halvorsens debutroman af samme navn fra 2019, og instrueret af Rikke Gregersen.

På Viaplay i januar.

Emilia Jones og Marlee Matlin i ‘CODA’ (Foto: PR)

‘Coda’

Du kan glæde dig til en filmoplevelse udover det sædvanlige, når instruktør Sian Heders prisvindende perle lander på streaming.

Historien følger 17-årige Ruby (Emilia Jones), der er det eneste hørende medlem af sin familie. Udover at hjælpe til i familievirksomheden går Ruby til kor, hvor hun udvikler sin store passion for musik. Spørgsmålet er, om hun kan gå sin egen vej uden at svigte familien?

Soundvenues anmelder Freja Dam kvitterede med 5 stjerner og ordene:

»Coming-of-age-familiedramaet om en hørende teenagepiges forhold til sin døve familie er den ultimative crowd pleaser, der er så charmerende og gribende, at man glemmer, hvor usædvanligt det er at se døve karakterer og skuespillere på film«.

24. januar på Blockbuster.

‘Ozark’ på Netflix. (Foto: Netflix)

‘Ozark’ sæson 4

‘Ozark’-fans har måtte vente en rum tid på nyt fra ægteparret Marty (Jason Bateman) og Wendy Byrde (Laura Linney), men nu er fjerde og sidste sæson af Netflix’ seerfavorit lige på trapperne.

Halvdelen af den, i hvert fald.

Grundet coronaforsinkelser bliver sæsonens planlagte 14 afsnit nemlig delt op i to, hvoraf de første syv afsnit kommer på Netflix i denne måned, mens resten følger senere på året.

21. januar på Netflix.

‘Queens’. (Foto: Disney+)

‘Queens’

Sangere/skuespillere Eve, Brandy, Naturi Naughton og Nadine Velazquez spiller hovedrollerne i dramedy-serien ’Queens’, hvori fire tidligere hiphop-dronninger fra 90’erne genforenes som 40-somethings for at genoplive berømmelsen.

Eve og co. fremfører selv sangene i serien, og ’Scandal’-produceren Zahir McGee har pennet manuskriptet, mens Tim Story (’Shaft’, ’Ride Along’) har instrueret pilotafsnittet.

19. januar på Disney+.

Adam Driver som Jacques LeGris og Matt Damon som Jean de Carrouges i ‘The Last Duel’. (Foto: Patrick Redmond)

‘The Last Duel’

’The Last Duel’ udspiller sig 1380’ernes Frankrig og følger de to brødre Jean de Carrogues (Matt Damon) og Jacques LeGris (Adam Driver), der indleder en fejde om førstnævntes hustru, Marguerite (Jodie Comer).

Mesterinstruktøren Ridley Scott instruerer ridderfilmen, der er skrevet af Ben Affleck, Matt Damon og Nicole Holofcener.  

I forbindelse med verdenspremieren på Venedig-festivalen i september kaldte Soundvenues udsendte Jakob Freudendal ’The Last Duel’ for en »MeeToo-film fra middelalderen«.  

19. januar på Disney+.

Ethan Hawke i Abel Ferraras ‘Zeros and Ones’. (Foto: PR)

‘Zeros and Ones’

Abel Ferrara har over de sidste mange årtier markeret sig som en af USA’s mest formbrydende indie-filmskabere med 90’er-mesterværker som ’Bad Lieutenant’, ’King of New York’ og ’New Rose Hotel’.

Hans nye film, den eksperimenterende ’Zeros and Ones’, vandt instruktørprisen ved Locarno Film Festival og har Ethan Hawke i hovedrollen som den amerikanske soldat JJ, der er udstationeret i Rom, da Vatikanet bliver sprunget i luften.

Det bliver startskuddet på en farefuld færd gennem Roms tomme gader – optaget i guerillastil under coronanedlukningen – hvor JJ må opspore den mystiske fjende, der truer verdensfreden.

31. januar på Blockbuster.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af