HBO Max vil ikke lave flere danske serier

HBO Max vil ikke lave flere danske serier
'Kamikaze'. (Foto: HBO Max)

‘Kamikaze’ blev HBO’s første danske serie – og det kan meget vel også blive den sidste.

Denne gang har det ikke noget at gøre med de rettighedsforhandlinger, som har fået Netflix, Viaplay og TV 2 til at indstille deres serieproduktion i Danmark, men simpelthen en ny strategi.

HBO Max er ejet af Warner Media, som netop har fusioneret med Discovery, og i fusionen følger, at man ifølge Deadline vil spare tre milliarder dollars over to år.

Og det vil ifølge mediet blandt andet gå ud over HBO Max’ originalserier i Norden og Centraleuropa, altså heriblandt Danmark.

HBO Max vil kigge på de produktioner, der allerede er i gang, og derudover er tanken altså, at man ikke vil lave flere nye serier under HBO Max-original-fanen.

HBO Max vil kun fortsætte lokalproduktioner i Spanien og Frankrig, og så vil man fortsæt købe serier ind udefra. I en udtalelse forsikrer man desuden om, at »vores engagement i de markeder ikke har ændret sig«.

Selvom der nu er forhandlinger i gang med Netflix, Viaplay og TV 2, og en løsning her må være mulig inden for en overskuelig fremtid, er beslutningen fra Warner Bros. Discovery stadig et slag for det danske filmmiljø.

Deadline skriver også, at HBO Max formentlig kommer til at afskedige medarbejdere i Norden og Centraleuropa.

Tjenesterne HBO Max og Discovery+ vil også blive lagt sammen i løbet af de kommende år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af