Warner Bros. fordømmer trusler mod J.K. Rowling efter Salman Rushdie-attentat

Warner Bros. fordømmer trusler mod J.K. Rowling efter Salman Rushdie-attentat
J.K. Rowling til premieren på 'Fantastiske Skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser' i 2018. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

Attentatet mod Salman Rushdie – forfatteren bag blandt andet ‘De sataniske vers’ – har udløst chok over hele verden. Den prisbelønnede forfatter blev stukket med kniv flere gange under et offentligt arrangement i New York i fredags.

Flere forfattere har efterfølgende udtrykt deres støtte til Rushdie på sociale medier, blandt andre J.K. Rowling som kaldte angrebet »rædselsvækkende« og skrev, at hun var »syg af bekymring« for Rushdie på Twitter.

Siden har Rowling selv fået trusler på sociale medier. På Twitter har hun blandt andet delt en besked, hvor en person skriver, at det er hendes tur næste gang. Hun har også forsøgt at få Twitter til at skride til handling og taget kontakt til politiet.

Det har nu fået filmselskabet Warner Bros. Discovery til at udsende en pressemeddelelse, hvor de fordømmer attentatet mod Rushdie og truslerne mod Rowling. Det skriver blandt andet Indiewire.

»Warner Bros. Discovery fordømmer på det kraftigste truslerne fremsat mod J.K. Rowling. Vi støtter hende og alle de forfattere, historiefortællere og skabere, som modigt udtrykker deres kreativitet og holdninger. Warner Bros. Discovery tror på ytringsfrihed, fredelig diskurs og at støtte dem, der fremsætter synspunkter i offentligheden. Vores tanker er med Sir Salman Rushdie og hans familie efter den meningsløse voldsudgydelse i New York. Selskabet fordømmer på det kraftigste enhver form for trussel, vold eller intimidering, når holdninger, tro og tanker kan afvige«.

Rushdie blev hasteindlagt efter attentatet i fredags og har været i respirator over weekenden. Søndag blev han taget af respiratoren og forventes at overleve, selvom hans tilstand fortsat er kritisk.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af