Bornholm pisser polakkerne af i mystisk film – se traileren til ’Fucking Bornholm’

Bornholm pisser polakkerne af i mystisk film – se traileren til ’Fucking Bornholm’

Hele Danmarks politikerstand ved det, Lille Per ved det, og nu er nyheden åbenbart også nået til Polen: »Bornholm, Bornholm, Bornholm – du’ den dejligste ferieø«.

Eller i hvert fald næsten.

’Fucking Bornholm’ er nemlig titlen på en (umiddelbart bizar) polsk film, hvor polakker på slap line kommer mere galt end godt afsted på klippeøen.

Men bliver bornholmerne hængt ud som hollænderne i Christian Tafdrups ’Speak No Evil’?

Eller er de taget til Bornholm for (som titlen også kunne pege på) at kneppe Bornholm?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Uden de store polskkundskaber kan vi kun gætte os til, hvad ’Fucking Bornholm’ handler om.

Men at dømme på traileren er det muligvis også sjovere end at se selve filmen, der står kategoriseret som drama på imdb, men snildt vækker mindelser om en dansk folkekomedie fra helvede med trailerteksten: »Denne majweekend bliver langt fra ‘hygge’«.  

Alt tyder på en parrejse/familieferie, der bliver spoleret af noget Tinder-aktivitet, hvor det om ikke andet lykkes kvinden i forholdet at opspore en Bornholmer på appen med navnet Thomas stavet på den klassisk danske facon: »Thomasz« (på 42 år, hvis nogen er interesserede…).

Men når det gælder troværdighed skyder filmen sig selv i foden allerede i traileren – for de »fucking skandinavere« spænder ben for de mandlige hovedkarakterer med deres frigide alkoholkultur, da de drikker øl på en legeplads (polsk øl vel at mærke). Og det ved enhver med kendskab til danskerne druksyn jo er dybt urealistisk – skål!

At dømme på accenten tyder meget på, at det er en svensker? Hvilket dog , om muligt, kun gør det mere urealistisk.

Ifølge TV 2 Bornholm vækker en af trailerens strande mindelser om øens Dueodde Strand, men hvorvidt filmen rent faktisk er optaget på Bornholm er uklart. Der er i hvert fald ikke umiddelbart nogle bornholmere med og intet spor af Krølle Bølle.

Nærstuderer man rollelisten videre, skulle den svenske skuespiller Magnus Krepper (’Dronningen’, ‘Ditte og Louise’) dog spille »man in bar«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af