Amazon Prime Videos første danske reality-program sætter helt nye standarder

Det vil aldrig blive det samme at se ’Robinson Ekspeditionen’ igen, efter man har set Prime Videos ’The Bridge’, der får premiere i morgen.
Amazon Prime Videos første danske reality-program sætter helt nye standarder
'The Bridge'. (Foto: Prime Video)

Netflix’ gigahit ’Squid Game’ har skabt en fornyet interesse for adventure-reality-tv.

Selv har Netflix annonceret, at de vil lave ’Squid Game – The Challenge’, et reality-format, hvor 456 deltagere fra hele verden skal konkurrere om at vinde en stor pengepræmie i tråd med seriens præmis. Dog uden risikoen for at blive slået ihjel, formoder jeg.

Netflix havde i starten af oktober premiere på et andet adventure-realityformat, ’The Mole’. Det er et reboot, for ’The Mole’ kørte faktisk over fem sæsoner fra 2001, dengang med Anderson Cooper som vært.

I ’The Mole’ rejser 12 deltagere til Australien, hvor de skal kæmpe i escape room-lignende konkurrencer, og hen ad vejen bliver deltagerne så elimineret. Twistet er, at en af deltagerne er ansat af produktionen og skal obstruere de andre deltagere undervejs, så der bliver færre penge at vinde til sidst. Super spændende. Jeg gættede ikke, hvem ’The Mole’ var.

Adventure-reality-tv har altid været stort i USA. Der er utallige programmer at vælge imellem. Mest populære er nok ’The Challenge’, der kombinerer adventure med drama. Her bor tidligere deltagere af ’Love Island’, ’Survivor’ (’Robinson Ekspeditionen’s lidt mere crazy storebror), ’Big Brother’ og mange andre realityformater sammen i et lækkert hus, og om aftenen er der så fest og drama og om dagen vilde udfordringer og stride, der skal udkæmpes. Det bedste af alle reality-verdener.

Fra James McAvoy til Mads Steffensen

Herhjemme er vi åbenbart mere til datingprogrammer, som findes i alle afskygninger, men vi har ’Robinson Ekspeditionen’, som TV3 som lige nu kører på sæson 23 af. Helt vanvittigt for et dansk format.

Mit blod koger i hver eneste sæson, men mest fordi kvinderne altid lader sig udspille af mændene. I denne nye sæson var der en af kvinderne, Sine Kroman, der sagde til kameraet, at hun var Emils slagtekvæg og bare håbede, hun havde vundet en fredning, når det blev hendes tur. Den indstilling over for kvinder – at de bare er slagtekvæg og brikker i et mandespil – har altid været en frustrerende kode, programmet ikke har kunnet knække.

I Danmark har vi også ’Først til verdens ende’, en fordanskning af det britiske format ’Race across the World’, som fik premiere på TV 2 i 2020. Her kæmper fem hold om at komme, ja, først til verdens ende. Det eneste, de har med sig, er kontanter svarende til flybilletprisen til deres destination. De har ikke adgang til mobiltelefon og må ikke flyve undervejs.

Mads Steffensen er vært for ‘The Bridge’. (Foto: Prime Video)

I morgen, har Amazons Prime Video i Danmark så premiere på et kæmpe adventurereality-format. Det er bemærkelsesværdigt, at et reality-format er deres første lokalproducerede danske indhold, der skal få nye abonnenter om bord? Måske kan det bedre svare sig end en storslået dansk tv-serie med stjernenavne på rollelisten.

Programmet hedder ’The Bridge’, bygget på det spanske format ’El Puente’, nu har premiere i en svensk, norsk og en finsk udgave foruden den danske. I den britiske udgave havde de i sæson 1 skuespilleren James McAvoy til at speake programmet, og herhjemme har de hentet joviale Mads Steffensen, så vi kan få ’Mads og A-holdet’ og Podimo-segmentet til at købe tjenesten.

Lækkert cast, lækkert tv

’The Bridge’ er et kapløb mellem 12 ukendte mennesker i jagten på at vinde 500.000 kr. De er i Sverige, hvor de på 10 dage i samarbejde skal bygge en 225 meter lang bro ud til en lille ø i en sø. På øen er der en kasse med pengene, men det er kun én af deltagerne, der i sidste ende står som vinder af skatten, hvis de vel at mærke når at bygge broen færdig.

Jeg har set de tre første programmer, og det er ikke, fordi det som sådan glæder mig at berette, at man skal købe sig endnu en streamingtjeneste (hvis man ikke allerede har Prime Video for at se ’The Boys’ eller ’Ringenes herre’-serien). Men jeg må sige: ’The Bridge er helt vildt godt!

Det en fuldkommen ny måde at lave reality på her i landet. Forstået på den måde, at der har været rigtigt mange penge til at producere noget vanvittig lækkert tv. Production value er tårnhøj. Castet er vildt lækkert, på den der måde, hvor man bare godt kan lide at kigge på dem.

Og de er blevet briefet, så de ved, at de skal spille spillet, og det betyder, at man godt må lyve og snyde for at stjæle lidt af pengekassen. Og især én kvinde skiller sig ud, nemlig 38-årige Denise fra Amager. Hun råber op og kræver forandring, hver gang mændene tror, det er et mandespil, og at kvinderne ikke kan finde ud af at løfte en træstamme. Det er så dejligt befriende at se en kvinde sige fra og stå op for sit køn på den måde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det bliver fandme svært at se ’Robinson Ekspeditionen’ igen. Fra nu af vil det bare ligne noget, der lige så godt kunne være vist for ti år siden. Det bliver svært ikke at hade de evindelige slowmotion-sekvenser i ’Bachelor’, som nu endnu mere ligner et skoleprojekt i 8. klasse, hvor man lige har opdaget en ny funktion på Instagram.

Man kan til gengæld spekulere lidt over, hvor meget drama og action der er i de første tre afsnit af det danske ’The Bridge’. Men det er tydeligt, hvordan skurke bliver kørt i stilling til de næste afsnit. Det er heller ikke helt nemt at få et dansk cast til at lave det vilde drama. Og egentlig tog jeg mig selv i at være lidt ligeglad med dramaet, fordi det var så skidelækkert at se på.

Så nu vil jeg gå på internettet og bruge flere penge på endnu en streamingtjeneste, jeg ikke har brug for. Mens jeg glæder mig over, at det næste, Prime Video laver på dansk, er et datingprogram i en sauna – der er snart ikke det sted, man ikke har prøvet at få mennesker til at date i fjernsynet.

Der kommer også et ’Punk’d’-lignende format – med Nicklas Bendtner. Åh ja, og så er vi tilbage ved det gamle.

’The Bridge’ kan ses på Prime Video.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af