Efter Ana de Armas-sag: Nu kan filmselskaber drages til juridisk ansvar for misvisende trailers

Efter Ana de Armas-sag: Nu kan filmselskaber drages til juridisk ansvar for misvisende trailers
Ana de Armas i traileren til 'Yesterday'. (Foto: PR)

Det er snart ved at være et år siden, at et af de mere besynderlige sagsanlæg i Hollywood så dagens lys.

Her sagsøgte to Ana de Armas-fans filmselskabet Universal for misvisende marketing. De havde nemlig lejet Danny Boyle-filmen ‘Yesterday’ på baggrund af en trailer, hvor Ana de Armas medvirkede. Men problemet var, at hun var blevet klippet ud i den endelige version af filmen til stor skuffelse for de to lejere.

Universal har siden kæmpet for at få henlagt søgsmålet, der beløber sig på fem millioner dollars, så det ikke skal for retten. Men tidligere på ugen slog dommeren Steve Wilson fast, at det ikke kommer til at ske. Det skriver filmmediet Deadline.

»Universal har ret i, at trailere involverer kreativitet og redaktionelle skøn. Men disse overvejelser opvejer ikke trailerens kommercielle natur. I sin kerne er en trailer en reklame, fremstillet til at sælge en film ved at give forbrugeren en forsmag på filmen«, lød det fra dommeren, der altså ikke ville affeje sagen, før den kom for retten.

Udfaldet af retssagen kan få stor betydning for, hvordan man laver trailers i Hollywood, hvor det altid har været en del af formatets DNA at pynte på sandheden.

Det er således langt fra første gang, at en skuespiller, der ikke medvirker i den endelige film, eller en minimal birolle, har fået en markant plads i en trailer.

Trailere bliver trods alt også skabt på et meget tidligt stadie i filmens udviklingsprocessen, inden værkerne overhovedet er færdigklippet.

Ana de Armas-sagen forventes at fortsætte i retten næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af