Nicolas Winding Refns første Netflix-serie – og første arbejde på dansk siden ‘Pusher 3’ – Copenhagen Cowboy har mildest talt delt vandene.
Nu udgiver Netflix en halv times ‘bag om’-film, der uanset hvad man måtte mene om serien er et interessant indblik i Refns arbejdsmetode og tankegang.
‘Copenhagen Cowboy: Nightcall’ kommer på Netflix 31. januar, men kan allerede ses på YouTube nu, og heri fortæller Nicolas Refn blandt andet, hvordan han i første omgang fik Netflix med på ideen.
»Det originale pitch var, at jeg laver en udvidelse af ‘Pusher’-trilogien. Og alle sagde, fantastisk, lad os gøre det. Men … der vil også være et rumskib«, siger han.
Man kan levende forestille sig, at Netflix har været særdeles begejstrede for ideen om, at Refn skulle vende tilbage til sin karriedefinerende ‘Pusher’-trilogi, og man kan lige så levende forestille sig, at de er blevet noget overraskede over at se, hvordan ‘Copenhagen Cowboy’ i sidste ende har meget lidt at gøre med hans oprindelige dyk ned i den københavnske underverden.
Men altså… på sin egen måde advarede han dem jo så!
Nicolas Winding Refn fortæller også, at han var interesseret i at bruge eventyrelementer, nu hvor han vendte tilbage til Danmark, og så udtaler han med et straight face, at han får en del af sin inspiration fra det ydre rum.
»Jeg er en meget overtroisk person. Og jeg har kontakt med rumvæsener, som jeg ofte taler med. Så det var meget naturligt at bringe det ind i processen«, siger han og fortæller også, at han med Miu, spillet af Angela Bundalovic, gerne ville skabe en hovedkarakter, som hans børn ville finde interessant.
»En karakter, der var en forlængelse af mig selv, men som en ung kvinde ville være mere en rollemodel for mine børn«.
Apropos Refns egne børn får vi historien om, hvordan hans datter Lola Corfixen meget sent og ved en pludselig indskydelse (og uden hun selv vidste det) blev castet til serien – et element, mange i dag nok vil læse ind i den aktuelle (fordummende) nepo baby-debat.
Det er særligt fedt at se Nicolas Winding Refn på selve optagelserne, hvor han mønstrer en noget anden energi end i de interviews, han normalt giver, og så giver bag kulisserne-filmen et rigtigt fint indblik i hans arbejde med amatørskuespillere hevet ind fra gaden på deres blotte ansigt og karisma.
Flere af dem fortæller inspirerende historier om deres vej ind i rollerne, og hvad oplevelsen har betydet for dem.
Og endelig får vi også kortvarige, men fascinerende indblik i arbejdet med alt fra kostumerne til Peter Peters temmelig formidable musik til serien.