‘Harry Potter’-skuespiller var skuffet over sin karakters skærmtid

‘Harry Potter’-skuespiller var skuffet over sin karakters skærmtid
Bonnie Wright som Ginny Weasley i 'Harry Potter og Halvblodsprinsen'. (Foto: Warner Bros.)

Selvom hun ikke nødvendigvis gør meget væsen af sig, og især ikke i de tidligste film, er Ginny Weasley en fanfavorit og forankret del af ‘Harry Potter’-universet.

Nu fortæller skuespilleren Bonnie Wright, der spillede Ginny gennem franchisens ni film, at hun var en smule skuffet over sin karakters omfang.

Hun genkalder som gæst i podcasten ‘Inside of You with Michael Rosenbaum’ (via Insider), hvordan hun til at starte med var nervøs for, om hun kunne gøre karakteren fra bøgerne ære.

»Jeg følte helt sikkert, at der var nervøsitet over at skulle optræde og gøre det så godt som muligt, eksempelvis som min karakter voksede. Sådan, ‘Åh gud, kan jeg gøre den her karakter, som folk elsker, retfærdighed?«.

Wright fik rollen som den yngste i Weasley-familien, da hun var ni år gammel uden at kunne forudse, hvor stor betydning rollen ville få for hendes liv. Ikke mindst fordi alle bøgerne i forlægget ikke var udkommet endnu, og ingen derfor anede, at hun ville ende med at blive gift med Harry Potter.

»(…) Det var faktisk svært at gøre (karakteren retfærdighed, red.) især når der, på uundgåelig vis, var mange af scenerne med alle karakterer, der blev skåret ned fra bog til film. På den måde havde man virkelig ikke lige så meget at vise i filmen«.

At vække karakteren fra bogen til live bragte skuffelse og frustration med sig undervejs, fordi hun kæmpede med forventninger fra sig selv og Ginny-karakterens fans.

»Af og til var det lidt skuffende, for der var dele af karakteren, der bare ikke kom igennem, fordi der ikke var scenerne til at gøre det. Det fik mig til at føle mig lidt ængstelig eller bare frustreret, tror jeg«, lyder det fra Bonnie Wright.

I podcasten fortæller Wright, at hun opdagede, at det der gjorde hende usikker var et problem, der blev skabt på manuskriptplan, og at det ikke skyldtes hendes egen indsats. Hun forsøgte dog ikke at tale med filmens producere om at give hende mere skærmtid.

»Jeg tror, at min frygt, som jeg ikke bekymrer mig om på samme måde i dag, var, ‘Åh, jeg kommer til at blive opfattet som dårlig til at skildre den her karakter’, I stedet for, som jeg senere indså, at jeg ikke rigtig fik muligheden. At det ikke rigtig var min skyld faktisk«.

Tidligere i år kom det frem, at HBO Max har en stort anlagt serieversion af alle syv Harry Potter-bøger på vej. På den måde bliver det interessant at se, hvordan de mindre karakterer bliver skildret i genindspilningen, hvor der med adskillige seriesæsoner formodes at blive plads til mere dybdegående historier.

I dag er Bonnie Wright mere aktiv i sit arbejde med bæredygtighed på Instagram, hvor hun har fire millioner følgere, end som skuespiller.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af