Woody Allen kalder cancel culture »fjollet«

Woody Allen kalder cancel culture »fjollet«
Woody Allen. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Woody Allen var tilstede ved Venedig Filmfestival i denne weekend i forbindelse med verdenspremieren på hans seneste film ‘Coup de Chance’, der markerer hans spillefilm nummer 50.

Den kontroversielle filminstruktør har været emnet for diskussion de seneste år på grund af en sag om seksuelt overgreb på adoptivdatteren Dylan Farrow, hvilket har ført til, at filmindustrien og offentligheden har taget afstand fra ham.

Beskyldningerne afviser Allen stadig, fortæller han i et længere interview med Variety, mens han kalder selve cancel-kulturen »fjollet«.

»Jeg finder det hele så fjollet. Jeg tænker ikke over det. Jeg ved ikke, hvad det betyder at blive cancled. Jeg ved, at gennem årene har alt været det samme for mig. Jeg laver mine film«, siger Woody Allen i interviewet:

»Du ved, jeg arbejder, og det er den samme rutine for mig. Jeg skriver manuskriptet, skaffer pengene, laver filmen, optager den, redigerer den, den kommer ud«.

Woody Allens sidste amerikanske film ‘A Rainy Day in New York’ blev holdt tilbage ved udgivelsen af producenten Amazon, da #MeToo-anklagerne mod instruktøren blussede op igen. Hovedrolleindehaver Timothée Chalamet donerede hele sin løn fra filmen til TimesUp-bevægelsen.

Ifølge Allen er det dog ikke problemerne på det amerikanske filmmarked, der har ført ham til Frankrig.

»Da jeg voksede op, var alle filmene, der begejstrede os i New York, enten fra Italien, Frankrig eller Sverige. Og jeg har altid ønsket, at jeg var blevet født i Frankrig, eller at jeg kunne være en fransk filminstruktør«, siger instruktøren.

Alligevel lufter han ideen om, at ‘Coup de Chance’ måske bliver hans sidste film.

»Jeg har så mange ideer til film, at jeg ville være fristet til at gøre det, hvis det var let at finansiere. Men jeg ved ikke, om jeg har den samme iver til at gå ud og bruge meget tid på at skaffe penge«.

‘Coup de Chance’, som handler om parret Fanny og Jean, hvis tilværelse smuldrer, da Fanny støder ind i en gammel klassekammerat, får verdenspremiere 4. september på Venedig filmfestival.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af