Lucasfilm har udvalgt ny mand til at lede ’Star Wars’-franchisen

Lucasfilm har udvalgt ny mand til at lede ’Star Wars’-franchisen
'Ahsoka'. (Foto: Disney+)

Der har siden 2019 været stille på spillefilmsfronten i ‘Star Wars’-universet. Til gengæld har fans kunne dykke ned i en overflod af serier på Disney+.

Men det ændrer sig måske snart. Lucasfilm har nu udnævnt en ny kreativ chef, der skal dirigere den enorme rumfranchise. Det skriver Vanity Fair.

Den heldige mand er Dave Filoni, som længe har været involveret i ’Star Wars’-universet som instruktør, manuskriptforfatter, producer og stemmeskuespiller. Senest har han skrevet serien ’Ahsoka’.

I sin nye rolle for Lucasfilm vil han samarbejde med Lucasfilm-overhoved Kathleen Kennedy om at kortlægge fremtiden for universet:

»I denne nye rolle er der åbnet op for stort set alt, hvad der foregår. Når vi planlægger fremtiden for det, vi laver nu, er jeg involveret i opstartsfasen«, fortæller han.

Filoni vil dog fortsat agere filmskaber for Lucasfilm. Eksempelvis planlægger han en anden sæson af ‘Ahsoka’ samt en spillefilm sat i galaksen langt, langt borte.

»For at virkelig kunne hjælpe filmskabere, var det rigtig vigtigt for mig at få førstehåndskendskab. Jeg kan også give et perspektiv på de udfordringer, som det at fortælle historierne vil præsentere«, fortæller han om sin kommende rolle.

»Jeg føler mig mere kompetent til at hjælpe mere end bare at sige: ’Altså Jedi’erne er på den her måde, og Sith’erne er på den her måde…’«.

Lucasfilm har mange ‘Star Wars’-projekter på tegnebrættet, som Filoni skal kommandere over. Eksempelvis har den newzealandske instruktør Taika Waititi en ‘Star Wars’-film under udvikling, som ifølge instruktøren selv »kommer til at pisse folk af«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af