’The White Lotus’-skuespiller kritiseres for Rusland-støtte og fyres af HBO

’The White Lotus’-skuespiller kritiseres for Rusland-støtte og fyres af HBO
Miloš Biković (Foto: Srdjan Stevanovic / Stringer / GettyImages)

I januar annoncerede producenterne bag ’The White Lotus’ en liste af skuespillere, der er blevet castet til den nye sæson af antologiserien. Jason Isaacs, Michelle Monaghan og Parker Posey er blandt nogle af de skuespillere, der blev offentliggjort til ensemblet.

En anden var den serbisk-russiske skuespiller Miloš Biković, men nu befinder HBO sig i lidt af en kattepine omkring hans casting til tredje sæson af Mike Whites komedieserie. Han var oprindeligt castet til at spille en flirtende wellness-guru, men nu har de valgt at fyre skuespilleren. Det bekræfter streamingtjenesten i en udtalelse til Business Insider.

»Vi har besluttet at sige farvel til Miloš Biković, og rollen vil blive genbesat«, melder HBO.

Det kommer efter Ukraines udenrigsministerie har lagt pres på HBO i et tweet, hvor de anklager Biković for at støtte Ruslands invasion af Ukraine.

»Miloš Biković, en serbisk skuespiller, der har støttet Rusland siden starten af invasionen, skal nu spille hovedrollen i HBO’s The White Lotus sæson 3. @HBO er det i orden for jer at arbejde med en person, der støtter folkedrab og overtræder international lov?«, lyder udmeldingen MFA UA på X.

I en pressemeddelelse (via Deadline) kalder Biković tweetet for »en målrettet kampagne imod mig (ham red.)« og understreger, at han synes, der er tale om et »narrativ der kompromitterer min (hans red.) integritet«.

Biković har ikke udvist offentlig støtte til Rusland, men har tætte bånd til landet.

Det tæller blandt andet et venskab med den pro-russiske instruktør Nikita Mikhalkov, en bevilling af et russisk statsborgerskab i 2021 og en æresmedalje for bidrag til russisk kultur, givet til ham i 2018 af Vladimir Putin.

Sæson tre af ’The White Lotus’ forventes at gå i optagelse til februar og få premiere i 2025.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af