Fra panseksuel til heteroseksuel: Fox News fik konsekvenser for romantikken i ‘Mass Effect 2’

Fra panseksuel til heteroseksuel: Fox News fik konsekvenser for romantikken i ‘Mass Effect 2’

‘Mass Effect’ har altid haft ry for at være en rimelig frisindet serie, hvor man kan indlede forhold med de fleste figurer på tværs af køn.

Men med ‘Mass Effect 2’ studsede flere over, at en af spillets prominente biroller, Jack, tydeligvis agerede panseksuel, men kun kunne romantiseres af mandlige spillere.

Nu viser det sig, at figuren blev omskrevet efter massiv kritik fra Fox News. Det afslører spillets manuskriptforfatter Brian Kindregan til TheGamer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efter udgivelsen af ‘Mass Effect’ havde Fox News bidt mærke i spillets sexscener, og kanalen kastede sig derefter ud i flere angreb, heriblandt af hvordan kvinder i spillet blev portrætteret (hvilket ellers netop var et af spillets stærke punkter).

»Holdet bag ‘Mass Effect 2’ var ret progressivt og åbensindet, men jeg tror, der var en frygt fra den øverste ledelse, at hvis det første ‘Mass Effect’, der kun havde ét homoseksuelt forhold … kunne skabe så meget debat, krævede det, at ‘Mass Effect 2’ var ekstra forsigtigt i tilgangen«, siger Kindregan.

Derfor blev Jacks seksuelle orientering ændret i sidste time, og generelt inkluderer ‘Mass Effect 2’ ikke samme muligheder for romantiske forhold, som de fleste nok havde forventet ved spillets udgivelse i 2010.

‘Mass Effect’ står til comeback i marts, hvor den oprindelige trilogi relanceres i en opdateret udgave med ‘Mass Effect Legendary Edition’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af