‘Hogwarts Legacy’ byder velkommen til Harry Potter-universets første transperson

‘Hogwarts Legacy’ byder velkommen til Harry Potter-universets første transperson
Sirona Ryan i 'Hogwarts Legacy'. (Foto: Warner Bros. Games)

Det længe ventede Harry Potter-spil ‘Hogwarts Legacy’ byder ikke kun på en episk rejse i det magiske univers, men også franchisens første transkønnede person.

Det sker med figuren Sirona Ryan, der introduceres som ejeren af pubben Three Broomsticks i Hogsmeade Village, skriver Variety.

Ifølge spilmediet GameRevolution falder afsløringen, da Ryan præsenterer sig selv for spilleren og indikerer, at hun kun blev genkendt af en nisse kaldt Lodgok efter sit skifte:

»Jeg havde ikke set ham i årevis, indtil han kom forbi for et par måneder siden. Men han genkendte mig med det samme, hvilket er mere, end jeg kan sige om nogle af mine klassekammerater. Det tog dem noget tid at indse, at jeg ikke er en troldmand, men faktisk en heks«, forklarer hun i spillet.

Inklusionen af Sirona Ryan har været holdt hemmelig, indtil medier og folk med tidlig adgang kunne begynde at snakke om indholdet i spillet i denne uge.

Det skyldes måske, at netop debatten om transpersoner er et ekstremt betændt emne for Harry Potter-universet takket være J.K. Rowlings transfobiske udtalelser på Twitter, som også har smurt ‘Hogwarts Legacy’ ind i kontroverser allerede inden udgivelsen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af